Haberlobi - Haber Servisi - Özel Haber // Trabzon’da İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın silahlı saldırıya uğraması davasında adı ‘azmettirici’ olarak geçen Ayhan Kılıç’ın Yomra - Altındağ maçında ilçe stadyumda protokol tribününe alındığı belirtilerek bunun arkasında AK Partili Yomra Belediye Meclis Üyesi Eyüp Çuvalcı olduğu iddia edilmişti.

"YALAKA TROLLER VAR"
Bu iddia sonrası suskunluğunu ilk kez borazan Haberlobi’nin sorularını yanıtlayan AK Partili Yomra Belediye Meclisi Üyesi Eyüp Çuvalcı, “Yomra’da Başkan Mustafa Bıyık’ın yalakası troller bu yalanları uyduruyor. Böyle bir şey kesinlikle olmadı. Onunla stadyuma bile girmedim. Ayhan Kılıç beyefendiyi stadyuma almadım. Konuyla uzaktan yakından hiçbir alakam yoktur.” dedi.

İddialar ortaya atıldığında AK Parti İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir’in kendisini aradığını konuyu kendisine aktardığını, parti yetkililerini bilgilendirdiğini ifade eden Eyüp Çuvalcı, “Güvenlikçiler, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, İl Müdürlüğü arayın bakın! Benle alakası bile yok. Ayrıca Ayhan Kılıç beyefendi ilk defa maça gelmedi! Onunla stadyuma girmedim. Ben deplasmanlara giden kişiyim. O günde protokolde en yukarıda izledim. Beni onu stadyuma sokmakla, bilerek bunu yapmakla suçluyorlar hepsi yalan..” şeklinde konuştu. 

"ZORLARI BUDUR" 
Çuvalcı son olarak şunları söyledi; "Benim milli iradenin seçtiği belediye başkanıyla hiçbir sorunum yoktur, saygım vardır. Yalan haberlerle beni bu uzağa çekmeye çalışıyorlar. Eyüp Çuvalcı’yı istedikleri çizgiye çekemediler. Dertleri aslında budur. Zorları budur: Grupta alınan tüm kararları mecliste uyguladım. Oy kullanırken ben Grup başkan vekilimin eline bakarım. Ben haysiyetiyle şerefiyle yaşayan bir insanım."

BİZİ BUNA KARIŞTIRMASINLAR
“Şunu da kamuoyunun bilemsi gerekir. Sayın Başkan Mustafa Bıyık’ı seçilerden önce destekleyenlerden biri de Ayhan Kılıç beyefendidir.  Sonra ters düştüler! Tekrar söylüyorum; Yalanlar üretip kendilerine kahramanlık biçmeye kalkmasınlar. Yomra’da herkes kimin ne yaptığını biliyor. Bu işlere bize karıştırmasınlar, alet etmesinler. Cumhur ittifakını buralara karıştırmasınlar.”

AYNI ARABADAYDIK AMA MAÇA BEN ALMADIM
Haberlobi’nin, “Stadyuma birlikte arabayla geldiniz doğru mu?” sorusuna Çuvalcı, “Biz maç öncesi stadyum dışında otururken 5-6 kişiydik. Kendisi de ordaydı. Maça gitmeye kalktığımızda bizle birlikte olan İyi Parti Grup Başkan Vekili Rasim Aslan’ın yeğeninin (Bayram Yıldırım) ısrarı üzerine o da kalkıp bizimle geldi. Ben O’na gelme diyemezdi. Aynı arabayla gittik. Lakin iddia edildiği gibi maça aldı falan yok. Davet edende ben değilim” dedi.

11 HAZİRAN'DA NE OLMUŞTU?

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 11 Haziran 2021 günü sabah saatlerinde belediye binasına giriş yaparken kurşun yağmuruna tutulmuştu. Başkan Bıyık'a arkasından sıkılan kurşunlar, belediye binasına ve banka ATM'lerine isabet etmiş ve belediyenin camları kırılmıştı. Başkan saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Saldırının Başkan Bıyık'ın daha önce iptal ettiği bir ihale olduğu belirlendi. Söz konusu ihalenin iptal edilmesinden dolayı Ayhan Kılıç’ın olayda azmettirici olduğu iddia edildi gözaltına alındı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

11 Haziran'daki saldırıyla ilgili olarak halen iki kişi tutuklu bulunuyor.