AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkez binasında konuşuyor.

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

 Bizlere iletilen her konuyu yakından takip ediyoruz. Devlet görevlilerimiz sahayı sık sık ziyaret ediyor. 

Mescidi Aksa'ya yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Haremi Şeref'in statüsü, hukuku hakkında herkesin son derece saygılı olunmalı. Müslümanlar kıble mescidine sığındı, aşırı şiddet uygulanarak tutuklandılar. Mescidi Aksa ilk kıblemiz ve kırmızı çizgimizdir.

İsrail'in bu tutumu bölgedeki tansiyonu yükselten tutumdur. Olumsuz sonuçlar doğurmasından kaygı duyuyoruz.

Dün önemli bir gelişme yaşandı. Finlandiya, NATO karargahında bayrak çekilme töreni ile NATO'nun 31. üyesi olarak NATO'nun üyesi oldu.

Bütün bu süre boyunca Cumhurbaşkanımızın koyduğu ilkeler ve prensiplerin bu katılım sürecine dönük koyduğu yöntemin ne kadar tutarlı olduğu ortaya kondu.

Bu vesile ile Finlandiya'yı tebrik ediyoruz. Aynı süreç isveç için de ilerleyecektir ancak terörle ilgili tahhütlerini yerine getirmelidir. Olmadığı takdirde Türkiye üyeliğine onay vermeyecektir.

"MECLİS ÇATISI ALTINDAKİ KÜRSÜYE KURŞUNLARI DİZMİŞ"

Devlet adabı içerisinde 14 Mayıs'a kadar bu süreç götürülebilir. Siyasi partiler görüşlerini ortaya koyabilir, milletimiz de seçimini yapar. İYİ Parti'nin grup toplantısında Akşener'in kullandığı üslup ve kullandığı tabirler, en yakışıksız ifadelerin yer aldığı konuşma olmuştur. Kılıçdaroğlu da, Akşener'i tebrik etmiş. Bu yakışıksızlığa çifte destek durumu olmuş. Bakalım ittifakın diğer üyeleri de buna destek verecek mi, göreceğiz. Meclis çatısı altındaki kürsüye kurşunları dizmiş.

Akşener diyor ki Sayın Cumhurbaşkanımız için "21 yıldır ülke yönetiyor, devlet adamı olamadı". Sayın Akşener devlet adamlığı yaptığı dönemde 28 Şubat kararlarına imza atmıştır. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekir. Cumhurbaşkanımız ise tüm dünyanın şahit olduğu şekilde ülkeyi dirayetle yönetmektedir. 15 Temmuz gecesi de Türk milletinin şan ve şerefini korumak için meydanlara çıktı. Argo tabirlerle bağırıp çağırmak, saldırgan üslup haine getirmek son yılların en niteliksiz üsluptur.

Henüz kendi ittifaklarını doğru düzgün yönetemeyenlerin hiç kimseye devlet adamlığı öğretemez, hele Cumhurbaşkanımıza bu şekilde yaklaşmaları abesle iştigal olur. Bir kadın siyasetçiye, sadece kadın olmasından dolayı cinsiyetçi bir eleştiri gelirse önce biz bunun karşısında oluruz.

Bugün yaptıkları konuşmada hiçbir siyasetçinin ağzına almaması gereken tabirler kullanılmıştır. "Aslan miyav dedi, minik fare kükredi" tabiri için Kandil'den gelen miyavlamalara bakmıyorlar mı? "Türkiye Cumhuriyeti Devletini yeniden kurmak için size destek veriyoruz" diyorlar. Bunlar susuyorlar. Kandil'deki teröristlere söylemediklerini Cumhurbaşkanımıza söylüyorlar. Bunların 10'da birini Kandil'deki teröristlere söyleyemiyorlar. Masadan oturup kalkmayla ilgili olarak cari açık ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanımız ise bütün dünyanın kabul ettiği şekilde Türkiye'yi dirayetle yönetmektedir. Bütün milletimiz şahittir.

Akşener'in kısa süre yaptığı hizmetle ilgili yüzleşmeye girmesi en doğrusudur.

Demokratik şekilde eleştiri doğrudur ama devlet adamı olduğunu tespit etme noktasında bu eleştirileri getirenlerin elinde bir ajanda yoktur. Kendi partilerini yönetemeyenlerin kimseye devlet adamlığı konusunda ders veremez.