Yomra Belediye Başkanı İYİ Partili Mustafa Bıyık, AK Parti Yomra Meclis Üyeleri arasındaki savaş İl Başkanlıklarına sıçradı.

AK Parti Meclis Üyeleri Başkan Mustafa Bıyık’ın aldığı petrol ofisi satışını ve bazı belediyeye ait mülklerin satışlarını engelledi.

Başkan Mustafa Bıyık, “Borçları ödeyeceğim hizmet yapmamı engelliyorlar” diye suçladığı AK Partili Meclis Üyeleri toplu açıklama yapmışlardı.

Bu açıklamaların ardından gündem hayli yoğunlaşınca AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu dün Yomra’da AK Partili Meclis üyeleri ile toplantı yaptı.

Toplantı sonrası AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Başkan Mustafa Bıyık’ı hedef aldı ve “Benim dahilimde herşey yapılıyor” dedi.

AK Partili meclis üyelerine de sahip çıktı.

BİZDEN AYRI HAREKET ETMİYORLAR

Başkan Sezgin Mumcu şunları söyledi; “Bütün yaşananlar bilgim dâhilindedir. Belediye başkanının iddia ettiği gibi bir durum söz konusu değil. Zaten ilçe başkanımız ve meclis üyeleri bir basın açıklaması yaparak başkana gerekli cevabı verdiler. Orada meclis üyeleri bizden ayrı hareket etmiyor. Bütün gelişmelerden haberimiz var.”

YOMRA’NIN MENFAATLERİNEDİR 

“Zaten meclis başkana belli oranda borçlanma yetkisi verdi. Biz Yomra halkının çıkarlarını koruyoruz. Shell istasyonuyla ilgili durum ise dava konusu olmuş bir olaydır. Bizim amacımız Yomra halkının menfaatleridir. Belediye başkanının açıklamaları ve eleştirileri haklı bir temele oturmuyor.”

BAŞKAN MUSTAFA BIYIK ÇELİŞKİLİ KONUŞUYOR

“Sayın başkanın düğün salonu yeri konusunda daha önce ‘kaynak buldum’ açıklaması vardı. Şimdi ise borçlanma yetkisi istiyor. Bütün bunlar kendisi açısından çelişkili ifadelerdir. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim. AK Parti Yomra ilçe başkanımızla ve belediye meclis üyelerimizle konuyu istişare ettik ve mecliste buna bağlı olarak hareket edildi.”

HİZMETLERİ ENGELLİYORLAR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun bu çıkışına İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli sessiz kalmadı. 

Azmi Kuvvetli şunları kaydetti;”AK Parti İl Başkanı Sayın Sezgin Mumcu, Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık'ın hizmetlerini engellemek için her şeyi yapan bazı kişilerin bilgilendirmesi ile bugün bir açıklama yapmıştır.”

PARTİSİ BÜYÜK PİSLİĞE BULAŞTI

“Sayın Mumcu'dan Yomra konusunu çok iyi bir şekilde araştırmasını özellikle talep ediyorum. Zira kendi partisi, kendisinden önce Yomra'da büyük bir pisliğe bulaşmıştır. AK Parti'nin yeni İl Başkanı'nın yapması gereken bu pisliği sahiplenmek değil; ortadan kaldırmak, partisini temizlemek, suçluların cezalandırılması için gayret etmektir.”

PİSLİĞİ GİZMELEK SAKLAMAK İSTİYORLAR 

“Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık, canlı yayında Yomra ile ilgili bir çok belgeli iddiada bulunmuştur. Sayın Mumcu'nun öncelikle bunları araştırması gerekirken, Belediye Başkanımızı eleştirmesi, partisinin Yomra'da bulaştığı pisliği gizlemek ve sahiplenmek istediği düşüncesine bizleri sevketmektedir.”

YOMRA’YA İHANETTİR

“Yomra Belediye Başkanımız Sayın Bıyık, AK Parti'ye mensup eski belediye başkanının 15 yılda yaptığı hizmetlerden çok daha fazlasını sadece iki yılda yapmıştır. Bunu nasıl başardığı bellidir. Seçimden önce Yomra Belediyesinin kaynakları yağmalanırken Sayın Bıyık yağmayı durdurmuş ve kaynakları halka hizmete aktarmıştır. Belediye Başkanımızın hizmetlerini gören bazı güçler ise daha fazla hizmet yapmasına mani olabilmek için AK Parti'yi kullanarak ellerinden gelen her şeyi yapmaktadır. Bu yapılan Yomra'ya ihanettir. Temmennim, Sayın Mumcu'nun bu kötülüğe ve ihanete ortak olmamasıdır.”

BAŞKAN MUSTAFA BIYIK’I DİNLEMELİYDİ

“Ayrıca öğrendim ki, AK Parti İl Başkanı Sayın Mumcu bugün Yomra'daymış. Keşke Yomra Belediyemize bir nezakat ziyareti yapabilseydi de gerçekleri Belediye Başkanımızdan dinleseydi. Zira hepimiz bu şehrin insanı isek, hepimiz şehrimizin çıkarlarını düşünüyorsak yapılması gereken budur.”

BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

“Bu düşüncelerimle kamuoyunu selamlıyor, Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık'ı kısa sürede imza attığı büyük hizmetlerinden dolayı tekrar tebrik ediyorum. Halka hizmet yolunda verdiği bu eşsiz mücadele ile bizleri gururlandırmakta olan Belediye Başkanımızın kayıtsız ve şartsız yanında olduğumuzu kamuoyuna tekrar bildiriyorum.”