Haberlobi - Haber Servisi // Trabzon'da hayat pahalılığı ciddi şekilde hissedilirken, 'Cumhuriyet tarihinin zirvesi' denilen bu pahalılık TÜİK raporlarına da yansıdı.

Enflasyon rakamlarının yükselmesinin ardından bu durum hal pazarlarında da hissediliyor. Domatesin kilosu 30 lirayı bulurken; marulun bir bağ fiyatı en az 15 lira olarak görüldü.

Bu durum Rusya'ya yapılan ihracatlarda yaşanan aksaklığa ilişkilendirilirken, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da pahalılığın bir sebebinin de Gürcüler olduğunu öne sürdü.

"HALDEKİ SORUN GÜRCÜ KAMYONLARI"
Gürcistan'dan gelen kamyonların Trabzon'daki meyve ve sebzeleri satın aldığını belirten Cora, "Trabzon özelinde sebze meyve halinde şu şekilde bir sorun var; Gürcü kamyonları gece vakti halden sebze ve meyveleri alıyorlar. Geri kalan ürünler de Trabzon'daki vatandaşların ihtiyacını karşılamadığı için pahalılık meydana geliyor. Biz bunu farkettik." ifadelerini kullandı.

"KALAN ÜRÜNLERİN İHRACATINA İZİN VERİLMEYECEKTİR"
Bu sorunun önüne geçmek için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçildiğini belirten Cora, "Bunun önüne geçmek için belediyemizle görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizim için önce can sonra canan. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacak. Vatandaşlarımız tarla ürünlerini önce halden alacak; kalan ürünlerin ihracatı için müsaade edilmeyecektir. Bununla ilgili süreci yakından takip ediyoruz." dedi.

salih-cora-1000x700-2

salih-cora-1000x700-1

salih-cora-1000x700