Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, ligden çekilen takımların önceki maçlarının aynen geçerli sayılıp kalan maçlarında mağlup sayılmasına karşı çıkıyor.

TFF'ye daha önce de konuyla ilgili başvuru yapan siyah-beyazlılar tüm maçların iptal edilip takımlara puanlarının verilmesi gerektiğini savunuyor.

TFF kararının hem üst sıraları hem de kümede kalma mücadelesini etkileyeceğini belirten Beşiktaşlı yönetimi, Hatayspor ve Gaziantep FK ile oynanan maçların geçersiz sayılması gerektiğini bir kez vurguladı.

Bu durumun sadece kendilerini değil tüm takımları ilgilendirdiğini dile getiren siyah-beyazlılar, doğru uygulamanın UEFA Şampiyonlar Ligi yönetmeliği olduğunu savunuyor.

ahmet nur çebi-2

2 örnek var

Hem Devler Ligi yönetmeliği hem de Almanya'daki uygulama örnek gösterildi

Söz konusu yönetmeliğin 28 maddesinin 3. bendinde "Bir kulüp, grup aşamasındaki maçları tamamlamadan diskalifiye edilir veya herhangi bir nedenle yarışmadan çekilirse tüm maçlarının sonuçları geçersiz sayılır ve puanlar kaybedilir" ifadesi yer alıyor.

Ayrıca benzer bir durum geçen yıl Almanya'da yaşanmış, 3. Lig'den çekilen Münih Türkgücü kulübünün o güne kadar oynadığı tüm maçlar geçersiz sayılmıştı.