Trabzon basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Ahmet Metin Genç, seçildiği günden bugüne yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. 

Başkan Genç, sokak hayvanlarının belediyeler tarafından toplatılması ile ilgili gelen bir soruya;

"Sokak hayvanlarının toplatılması şeklinde bir durum söz konusu değil. Bizim yasal bir görevimiz yoktur. Belediyenin görevi, insan sağlığını tehdit eden başıboş, küpesiz köpeklerin alınıp tedavilerini yaptırıp; aldığımız yere bırakmaktır. Aslolan hayvanların doğal ortamında yaşamasıdır. Açık bir hapishaneye değil. Yasa bunu emrediyor. Cumhurbaşkanımızın acı hadiseden sonra Çevre Bakanlığı'ndan bu tarz da bir yazı geldi."  dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Konuyla ilgili tüm belediye başkanlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahipsiz hayvanlar için, "Maalesef medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Şimdi ben buradan birinci derecede büyük şehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz, gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz."  ifadelerini kullanmıştı.

ahmet-metin-genç-1000x700-1genç-toplantı