Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Azarbaycan Kafkas Medya içtimai Derneği Başkanı Prof Dr. Hacı Azade Taleyhabas Gızı ile Trabzon Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret etti.

‘Şehitlik en yüce mertebedir’
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Azerbaycan şehit aileleri derneği ile birlikte Trabzon şehit aileleri derneğinde buluştu. Ziyarette şehitlik mertebesinin en yüce mertebe olduğunu ifade eden Başkan Genç’’Kur’anda Bakara Suresi’nde ‘’Allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.’’ Göremiyoruz ama onlar bizlerle beraber. İnşallah cennette peygamberimizin yanında kıymetli aileleriyle birlikte kavuşmayı nasip eylesin.dedi.

‘Bu toprakların en büyük zenginliği şehitlerimizdir’
Başkan Genç ’’ Eylül ayının sonlarına doğru Karabağ’a gittim. Azerbaycan geçen sene Karabağ topraklarının azat olması için Ermenilerle savaşırken Türksoy grubuyla Boztepe’ye çıkıp Azerbaycan bayrağımızı göndere çektik. Bunun üzerine Azerbaycan devleti kültür bakanımıza ödül verdi. Oraya gittim. Şunu söylemek istiyorum bu topraklar ilelebet Türk yurdu olarak bizim dedelerimiz tarafından kanlarıyla beraber bize emanet edilmiş. Bu toprakların sınırları cetvelle çizilmemiş bunu hepimiz biliyoruz. Ama bu toprakların en büyük zenginliği toprağın üstündeki değerler değil toprağın altındaki şehitlerimizdir. Bakü’deki ödül merasiminde Kültür Bakanımız aynen şunu ifade etti. Türkiye ne kadar güçlüyse biz o kadar var olacağız burada. Çünkü Azerbaycan kuzeyde Rusya’nın güneyde İran’ın baskısı altında bir devlet. Bırakmıyorlar Azerbaycan’ı. Türk koridoru olarak açılan alanla Zengezur koridoru olarak açılan alan bilinçli olarak kapatılmış. Tamamen Türkiye’nin Türk kardeşleri ile olan bağlantısını kesmek için. Ama hamdolsun savaşı kazandık.’’ Şeklinde konuştu.
 
‘Şuşa’yla kardeş şehir olacağız’
Karabağ  Bölgesi’nin kritik yerlerinden biri olan Şuşa’yı ziyaret eden ilk belediye başkanı olduğunu ifade eden Başkan Genç ’’Size şu hatıramı da anlatmak istiyorum. Şuşa’ya gittik.Şuşa yüksek bir alanda ama sarp kayalık. Bir geçiş yolu var orayı da Rusların desteğiyle Ermeniler tutmuş. Oraya ulaşım imkânı yok. Şuşa’nın önünde hemen Hankendi var.Şuşa’ya hakim olan hankendi’yi almış oluyor. Hankendi Ermenilerle dolu.Şuşayı Azerbaycan ordusunun alamayacağını düşünüyorlar. Gece yarısı 400 Türk aslanı ağır silahsız dik yamaçtan tırmanarak Şuşa ya çıkıyor ve alıyor Şuşa’yı. Siha ve İhalarımızla hamdolsun savaşı kazandık .En azından Hocalı Katliamında şehit olanların ruhu rahat durumda. Allah nasip etti Şuşa’yı ziyaret eden ilk belediye başkanı olarak Şuşa’yla kardeş şehir için müracaat ettik. Bizler bir millet, iki devletiz. Bir beraber olacağız. Onun için bu programdan mutlu olduk. Bu mekânı şehit ailelerimizin buluşma noktası yaptık. Son derece mutluyuz. Sizin için ne kadar yapsak az. Çünkü Siz bizi ayakta tutacak olan bu toprakları bağımsız Türk yurdu olarak ayakta tutacak olan o aslan yavruların ailelerisiniz. Bu güzel program için çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘Beraberliğimiz daim olsun’
Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Şeref İşler de , " Azerbaycan Kafkas Medya içtimai Derneği Başkanı Prof Dr. Hacı Azade Taleyhabas Gızı ve ekibine teşekkür ediyoruz. Aramızdaki dostluk, birlik, beraberlik hep böyle devam etsin. Bizlerden ilgisini esirgemeyen Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'e de çok teşekkür ediyoruz. Her türlü yardımı desteği şehit ailelerine veriyor. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından Azerbaycan Kafkas Medya içtimai Derneği Başkanı Prof Dr. Hacı Azade Taleyhabas Gızı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e plaket takdim etti.