AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, ikinci iftarında Millet Bahçesi’nde gençlerle buluştu. İftar öncesinde gençlerin masalarını ziyaret eden Başkan Genç, gençlerle okulları ve bölümleriyle ilgili kısa kısa sohbet ederek hayırlı iftarlar diledi. 
İftar programına; AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf İbiş, AK Parti Ortahisar Belediyesi Başkan Adayı Ergin Aydın, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Trabzon milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Gençlik Kolları İl Başkanı Mahmut Çavuş, Kadın Kolları İl Başkanı Ayfer Cihan ile çok sayıda genç katıldı. 

Ahmet Metin Genç Iftar

Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz küresel ısınmaya dikkat çekti Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz küresel ısınmaya dikkat çekti

“CUMHUR İTTİFAKI OLARAK YOLCULUĞUMUZ DEVAM EDECEK”

Burada gençlere hitap eden Başkan Genç, Trabzon’da Cumhur İttifakı olarak 31 Mart’tan sonra 18 ilçede yolculuklarına devam edeceklerine vurgu yaparak, “Bugüne kadar büyük destek aldığımız sevgili gençlerimizi çok kalabalık bir şekilde Ak gençlerimiz ve Cumhur İttifakı olarak hep beraber, güçlü bir şekilde burada görmekten oldukça memnuniyet duydum. Burada yeni bir hizmet yolculuğunun başlangıcını yapıyoruz. İnşallah 31 Mart’ta Ramazan’ın bereketiyle, feyziyle ve gençliğimizin dinamizmiyle beraber başta Ortahisar olmak üzere 18 ilçemizde Cumhur İttifakı olarak yolculuğumuza devam edeceğiz. Cenab-ı Allah şimdiden zaferimizi hayırlı ve mübarek eylesin. Bu kalabalıklar öyle kolay toplanmıyor. Bu programı organize eden Gençlik Kolları Başkanımıza ve değerli ekibine de çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.” dedi. 

“GENÇLERİN SEÇİLME YAŞINI 18’E İNDİRDİK”

Gençlere çok güvendiğini ve onlardan çok şey beklediğini ifade eden Başkan Genç, “Türkiye’mizi sizin gibi donanımlı ve bilinçli bir nesile emanet edeceğimiz için oldukça gururluyum ve mutluyum. Sizler Türkiye’nin aydınlık yarınlarısınız. Ben size atfedilen Z kuşağı tabirini asla kabul etmiyorum. Sizler gayet aydınlık, bilinçli ve donanımlı bir kuşaksınız. Z kuşağı tabiri sizleri ifade etmekten oldukça uzak bir anlatım… AK Partimizin gençlere vermiş olduğu değer her zaman başka olmuştur. Özellikle gençlerin seçilme yaşının 18’e kadar indirilmesi size olan güvenimizin ve itimadımızın göstergesidir. AK Parti gençlerle yürüyen, gençlerle büyüyen bir partidir. AK Parti Gençlik Kollarımız partimizin en dinamik, en enerjik gücüdür. Şu anda Gençlik Kolları en aktif, en çalışkan olduğu parti AK Partidir. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçim çalışmaları sürecinde de bunu görmekten oldukça gururlu ve mutluyum. Sizlerin bu çalışma aşkı ve heyecanı AK Davamızın bugünlere gelmesinde mihenk taşı olmuştur. AK Gençlik her zaman farkını göstermiştir. AK davanın neferleri olarak bugüne kadar yürüttüğünüz çalışmalardan, gayretlerden dolayı her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

“DAVA ŞUURU VE BİLİNCİ İYİ İDRAK EDİLMELİ”

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ise yaptığı konuşmada Türk gençlerinin çok donanımlı bireyler olarak yetişmesinden dolayı oldukça memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bugün sizlerle mübarek Ramazan akşamında sizlerle buluşmaktan dolayı kendimi oldukça şanslı ve gururlu hissediyorum. Sizlerle burada aynı sofrayı, aynı heyecanı ve aynı duyguları paylaşmanın benim için de oldukça değerli olduğunu bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum. AK Parti olarak gençlerimize yüklediğimiz dava şuuru ve bilincinin iyi idrak edilmesi için gençlik kollarımızın yaptığı çalışmaları oldukça önemli ve kayda değer görüyoruz. Gençlerimizin kendilerini yetiştirmelerini, yükseköğrenim görmelerini ya da bir alanda kendilerini yetiştirmelerinin çok kıymetli olduğunu biliyoruz. AK Parti’nin gençlere yönelik yaptığı çalışmalar alelade, içeriği boş çalışmalar değildir.” açıklamalarında bulundu. 

“GENÇLERİMİZİN BAŞARILARI TAKDİRE ŞAYANDIR”

Gençlerin TEKNOFEST’te ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla gurur duyduğunu kaydeden Karaismailoğlu, “Her ile açtığımız üniversiteler, akademiler, enstitüler sayesinde gençlerimizin yükseköğrenimine ulaşımını ve erişimini kolaylaştırdık. Üniversite mezunu milyonlarca gencimizle gurur duyuyoruz. Sadece üniversiteler değil, gençler için spor ve gençlik merkezleri, kütüphaneler, yurtlar ve spor solanlarını hayata geçirdik. Bu da AK Parti’nin gençlere verdiği değerin ve önemin en büyük göstergesidir. Gençlerimizin TEKNOFEST’te ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılar bizim iftihar tablomuzdur. Bu yüzden gençlerimize değer veriyoruz ve onları önemli görüyoruz. Gençlerimizin bilimsel ve teknolojik çalışmalarla adını duyurması, başarılara imza atması ülkemizin bekası açısından da takdire şayandır. Sizler gibi kendini yetiştirmiş bir gençliğe ülkemizi emanet edeceğimizden dolayı da oldukça mutlu ve huzurluyum.” diye konuştu.