Haberlobi - Haber Servisi // Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, açıklamalarda bulundu.

Tünel Akvaryum projesinin 23 Nisan 2022 tarihinde açılışının yapılacağının müjdesini veren Ahmet Metin Genç, "Tünel Akvaryum ile alakalı ciddi bir çalışma yapıyoruz. Fiziksel olarak proje tamamlandı, test aşamaları sürüyor. 23 Nisan 2022 tarihinde hizmete açmayı planlıyoruz. Güzel bir cazibe merkezi olacağını düşünüyorum. Akvaryuma giriş fiyatını belirlemedik. Burada ekonomik kazanç sağlama amacımız önceliğimiz değil. Mutlaka uygun bir fiyat olacaktır. Bu şehrin çocukları oraya erişebilmelidir." ifadelerini kullandı.

"SOKAK KENDİNE ÇEKECEK"
Yayalaştırma çalışmaları devam eden Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ahmet Metin Genç, "2007 yılında Uzunsokak ilk kapatıldığında dönemin belediye başkanı Volkan Canalioğlu'nu arayıp tebrik eden ilk kişi bendim. Şimdi Uzunsokak'ın bir zamanlar araç trafiğine açık olduğunu söylerseniz size gülerler. Uzunsokak'ta yaya trafiği bile zor yapılıyor. Şimdi Maraş Caddesi'ne hızlı bir çalışma yürütüyoruz. Sadece yayaya açık olmayacak, bir açık AVM tarzında sokak düzenliyoruz. Biz belediye olarak zemini yaya ulaşımına açıp, çiçeklendirip, ışıklandırmak temel amacımız. Ondan sonra adım adım açık AVM tarzında bir sokağa dönüşecek." dedi.

kahramanmaraş caddesi (3)

Ortahisar ismi değişecek mi?
Ortahisar isminin değişip değişmeyeceği konusunda açıklamalarda bulunan Genç, "Ortahisar isminde bir mahallemiz olduğu için ilçemizin ismi de bu şekilde belirlendi. Türkiye'de başka bir 'Ortahisar' daha var. O da bizim kardeş belediyemiz. Ortahisar aslında beldedir. Ancak yanlış algı nedeni ile isim değişikliği söz konusu olabilir. Bu konu ile ilgili meclis kararımız yok. Vatandaşımızın bir talebi yok. Yasal düzenleme söz konusu" ifadelerini kullandı.

"REŞADİYE KAVŞAĞI'NDA YANLIŞ YAPILMIŞTIR"
Reşadiye kavşağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç, "Siyaset yapacaksak samimi olmalıyız. Bizim dönemimizde yapılan herşey doğru değildir. Reşadiye kavşağında 15 tane araç geçiyor. Çok ciddi bir yanlış yapılmıştır. Ben Ulaştırma Bakanımızın olduğu bir toplantı da aynen bu ifadelerle söyledim. Yıkmamız gerektiğini söyledi. Ancak bunun da bir çalışma süreci var. Tıpkı Boztepe viyadükleri gibi burası da yanlış yapılmıştır. Yapan değil, yıkan başkan olarak daha çok takdir toplayacağımıza inanıyorum. Viyadüklerle ilgili çalışmamız var. Alternatif bir güzergahımız olsaydı daha iyi olurdu ancak peyzajını güzel yaparak en azından iyi bir görüntü ortaya çıkartabiliriz." dedi.

"SOKAK HAYVANLARINI TOPLAMIYORUZ"
Sokak hayvanlarının belediyeler tarafından toplatılması ile ilgili, "Sokak hayvanlarının toplatılması şeklinde bir durum söz konusu değil. Bizim yasal bir görevimiz yoktur. Belediyenin görevi, insan sağlığını tehdit eden başıboş, küpesiz köpeklerin alınıp tedavilerini yaptırıp; aldığımız yere bırakmaktır. Aslolan hayvanların doğal ortamında yaşamasıdır. Açık bir hapishaneye değil. Yasa bunu emrediyor. Cumhurbaşkanımızın acı hadiseden sonra Çevre Bakanlığı'ndan bu tarz da bir yazı geldi." dedi.

İklim değişikliği ile ilgili elimizden ne geliyorsa bakanlıkla birlikte tedbirlere riayet ediyoruz.

TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLUĞUNA GENÇLER SEVİNECEĞİ İÇİN MUTLUYUM
Trabzonspor ile küçük çocuklar gibi şen olduk. Bu şehirdeki çocukların ve gençlerin sevineceği için çok mutluyum. 8. şampiyonluğumuz büyük bir gurur ve mutluluk. Bu konuda bir kısım çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. (Geçtiğimiz günlerde bir işletme sahibinin iddiasına göre Trabzonspor bayrağının kendisinden izin alınmadan işyerinin camına asıldığı konusu ile ilgili) Bu konunun Trabzon'da yaşanması çok üzücü. İşin hukuki bir boyutu var. Sadece bu konu ile ilgili çok üzüldüğümüzü söylemeliyim.

Trabzonspor'un şampiyonluğunun ardından silahla ateş açılmaması konusunda uyarılar da bulunan Ahmet Metin Genç, "Silaha sarılmayalım, horona girelim. Guinnes Rekorlar Kitabı'na girecek bir horon korteji oluşturalım. Bu şehirde hayatını kaybedenlerimiz var. Onların maneviyatına saygı duyalım." ifadelerini kullandı.

ahmet-metin-genç-1000x700-1

genç-toplantı