Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, parti çalışmaları kapsamında gittiği Ordu'da, Perşembe ilçesinde bir 'Kimsesiz Trabzonlular Mezarlığı' olduğunu öğrendi.

Çalışma programını yarıda bırakıp mezarlığı ziyaret eden Kaya, 1. Dünya Savaşı sırasında Rus işgaline uyğrayan Tranbzon'dan yola çıkan ve yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan binlerce insanın defnedildiği Bekirli Köyü'ndeki mezarlığın içler acısı halini görüntüleyerek yetkililere mezarlığa sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Kaya şunları söyledi; Kimsesiz Trabzonlular Merzalığına, burada yatan hemşerilerimizin anısını yaşatacak bir şehitlik, anıt ve müze yapılabilir. Ayrıca, mezarların kimlere ait olduğunun tespitiyle ilgili üniversitelerimizden tarihçiler ve araştırmacılar bir çalışma yapmalıdır. Elde edilen bilgiler doğrultusunda yaşamını yitiren ve burada yaşananların hikayesi bir kitabeye dönüştürülerek burayı ziyaret edenlere aktarılmalıdır. Buraya sahip çıkmak başta biz Trabzonlular olmak üzere, tarihe ve ecdadına saygı dıuyan herkesin görevidir. İktidar yetkililerine sesleniyorum buraya sahip çıkın, mezarlığımızın bakımını yapın. Siz yapmayacaksanız biz gerekeni yaparız ve Ecdadımızın mezarlarına sahip çıkarız.

Sonnokta Gazetesi