Habertürk televizyonunda Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya ve Serap Belet'in sunduğu Olaylar ve Görüşler programında, Habertürk yazarları Nihal Bengisu Karaca ve Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, diğer partilerle olan ilişkilerinde 3 yönteme göre hareket ettiklerini belirtti.

Siyasi partilerle ilişkilerde 3 yaklaşım ele aldıklarını belirten Davutoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Üç tür ilişki tasavvur ediyoruz. Sistematik bir şekilde. Diyalog, iş birliği, ittifak. Bu üçü ayrı şeyler. Diyalog konusunda kapımız kimseye kapalı değil. Bütün partilerden, sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Bahçeli'den de randevu istedim. Bize en ağır hakaretlerde de bulunsalar, memleket meselesi varsa ben Hz. Mevlana'nın torunuyum, kimseye git demem. Kimseye önyargılı bakmaksızın görüşürüz."

ahmet-davutoglu_8021

6 PARTİ BU KONUDA MUTABAKAT HALİNDE

"İş birliği ise ilkeseldir. Parlamenter Sistem ilkesel olarak bu 6 partinin anlaştığı konudur. 6 parti bu konuda mutabakat halinde. Türkiye tek başına kişiselleştirilmiş bir Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'yle değil kurumsallaşmış bir Parlamenter Sistem ile yönetilmeli konusunda anlaşıyoruz. Başka partilerle de çalışma yapıp açıklama yapmayı planlıyoruz. İttifak ise farklı bir şey. Bir seçimle ilgili kader birliği yapmaktır. Parlamenter Sistem ile ilgili iş birliği bir ittifak asla değil.