Türkiye Futbol Federasyonu 'Omuz Omuza' dayanışma ve yardımlaşma kampanyası yeni bir duyuruda bulundu. TFF'den yapılan duyuruda, "Ülkemizi sarsan büyük deprem felaketleri sonrası; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu ana paydaşlığında; A Spor, beIN Sports, D Smart Sports, Tivibu Spor, TRT Spor ve TV 8,5'un ortak canlı yayın gerçekleştireceği "Omuz Omuza" dayanışma ve yardımlaşma kampanyasının startını 1 Mart'ta veriyoruz. Kampanyamız, 15 Haziran'a kadar devam edecek. 1 Mart 2023 Çarşamba günü 20.00'da başlayarak televizyon ve radyolardan gerçekleştirilecek ortak canlı yayınla, yurt içinde ve yurt dışında futbola gönül veren ve deprem felaketleri sonrasında kalbi Türkiye için atan herkesi bir araya getirmeyi hedefliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kampanyaya uluslararası yıldız futbolcularda katılacak

Duyurunun devamında: "Söz konusu yayını, Kulüp Başkanlarımız, futbolcularımız, milli takım oyuncularımız, teknik direktörlerimiz, sanat dünyası ve spor basını başta olmak üzere camiamızın önde gelen isimleri ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu dönemde desteğini yakın bir şekilde hissettiren FIFA, UEFA, yabancı Futbol Federasyonlarının yöneticilerinin ve uluslararası yıldız futbolcuların da organizasyona katılımını bekliyoruz. Uzun soluklu kampanya süresince elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak. Büyük afet sonrasında yaraları sarmak ve toparlanma döneminde halkımıza futbol dünyası olarak desteğimizi güçlü şekilde hissettirmek adına omuz omuza veriyor; hep birlikte milletimizin geleceğe yönelik kaygılarını azaltmak, umutlarını yeniden yeşertmek için çalışıyoruz. 1 Mart'ta takımlarımızın bütün renklerini kırmızı-beyaz altında buluşturuyor ve futbolun iyileştirici gücüyle büyük bir sinerji yaratmayı umuyoruz. Biz 85 milyonluk dev bir aileyiz. Acımız da gözyaşımız da bir. Futbol sadece futbol değil, yardımlaşmak ve omuz omuza vermek demek. İşte bu yüzden; her bir ferdimizi omuz omuza verip "iyiliğe" davet ediyoruz. Kaybedecek vaktimiz yok. 1 Mart'ta herkesi ekranların başında kampanyamıza destek olmaya bekliyoruz. Gelin, yaralarımızı hep birlikte saralım." açıklamalarına yer verildi. 

Öte yandan Bugün basın karşısına geçen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Süper Lig Kulüplerinin Başkanları 'Omuz Omuza' kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'da bazı değerlendirmelerde bulundu. 

"Bugün birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme günü"

Başkan Ağaoğlu, "Bizler Süper Lig kulüpleri olarak gücümüzü camialarımızdan alan kulüpleriz. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarıyız. Ülke nüfusunun yüzde 80 yüzde 90’a yakın bir bölümü bir şekilde futbol sever, futbola gönül vermiş, takımlarına gönül vermiş insanlardan oluşuyor. Aldığımız gücüde gerektiği şekilde sorumluluklarımız dahilinde kullanmak zorluluğumuz var.  Bugün birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme günü. O gün bugün. Dolayısıyla devletimizin başlattığı milletimizle birlikte bu felaketin yaralarını sarmak için el birliği ile ve ülkemizin menfaatleri milletimizin menfaatleri doğrultusunda sarma zorluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu laikiyle yerine getirmek için federasyonumuz ve değerli kulüp başkanlarımızla birlikte var gücümüz ile çalışmaktayız." açıklamalarında bulundu.