Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu bu akşam katıldığı canlı yayınla merak edilenleri yanıtladı.

Ahmet Ağaoğlu’nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

Çeşitli defalarca açıkladım. Bu Transfer dönemine bağlı olarak Ocak ayında başlayan bir çalışma vardı. 5-6 mevkiye direkt katkı verecek isimleri bize bildirildi. Şubat Mart ayında çalışmaya başladık. 1-2 isim yüksek maliyeti vardı. Tekrar hocaya döndük alternatif isimleri verdi 4 transferi tamamladık. TFF’nin yabancı kuralından sonra bizim devam eden transfer görüşmelerinde sıkıntı yarattı. Hoca ile tekrar değerlendirdik. 4 oyuncuda kalalım. 28 Haziranda sezonu açtıktan sonra yeniden değerlendirip. Transfer çalışmalarında değişikliğe gidelim dedik.

Bugün yapılan transferler yerinde ve isabetli olarak yapılan transferlerdi bunlar. İzlemenin ve hocanın istekleri doğrultusunda gerçekleşen transferler bunlar.

KOİTA KONUSUNDA SÖYLENENLER GERÇEK DIŞI

Koita’nın almış olduğu ücretle ilgili eleştiriler var. Koita’nın Kasımpaşa’dan aldığı 900 bin EURO’ydu. Ortaya atıldığı gibi 300 bin Euro değil. Devre arasında talip olmuştuk Ciddi bir bonservis bedeli önerdik. Ama Kasımpaşa 2’li rakamların üzerinde geri dönüş yapmışlardı. Biz onunla devre arasında anlaşmıştık. Menajeri de kardeşi. Bir kaç gündür kamuoyunun gündemini meşgul eden gerçek dışı haberlerin önünü kesmek amacı ile söyledim bunları.

Hoca kamp başladıktan 1-2 hafta içerisinde takıma muhtemel olarak katılacak oyuncuların 1 ay zaman geçirecek olmaları ve hoca da bunu yeterli görüyor.

ÖNEMLİ BİR KULÜBÜN SPORTİF DİREKTÖRÜ İLE GÖRÜŞÜYORUM

Şöyle söyleyeyim. Siz de farkındasınız yurt dışında önemli bir kulübün sportif direktörü ile konuşuyorum. Şuana kadar sizin yatığınız transferleri Avrupa’da yapan yok dedi. 4 transfer gerçekleştirdiniz dedi. Büyük kulüplerin hepsi EURO2020’nin sonuçlanmasını bekliyor. Bizim kadromuzdan ayrılan oyuncuları biliyorsunuz. 5 futbolcu ile vedalaştık. Onun yerine 4 futbolcunun transferini gerçekleştirdik.

Gidecek oyuncularla alakalı. Avrupa futbol şampiyonasının sone ermesinin 1-2 hafta sonrasına kadar hareketlilik olacağını sanmıyorum. Uğurcan Çakırı transfer edecek kulüp, büyük liglerden bir kulüp. Menajerler tarafından ön görüşme yapacak kulüpler bunlar. Bunlar da Avrupa şampiyonasından görüşme yapılacak kulüpler.

MEVCUT KADROYLA SEZON HAZIRLIKLARI BAŞLAYACAK

28 Haziranda kamp başlayacak. Bu kadro ile kamp başlayacak. Buna Uğurcan da dahil. Mevcut kadromuzla sezon hazırlığına başlayacağız. Giden oyuncuların maliyetinin üzerine 2-3 milyon Euro geldi. Şuanda Trabzonspor oyuncuların maliyetini karşılayacak durumda. Bir oyuncu dahi alsak da Trabzonspor bu kadronun maliyetini karşılayacak durumda.

Yabancı kuralı ile alakalı ben TFF’nin bu kuralını değiştireceğini sanmıyorum. Kulüpler birliği olarak toplandık. Nihat Özdemir de toplantıya katıldı. En azından bu sezon uygulamanın ertelenmesini istedik. Değerlendireceklerini söylediler ama aynısı açıkladılar. Bundan sonra değişeceğini sanmıyorum. Hocamızla konuştuktan sonra da bu kuralın kalacağını planlarımızı bu yönde yapmamız gerektiğini söyledik.

SÖRLOTH, LEİPZİG KAMPINA KATILACAK

Sörloth ile alakalı. Lipzig kulübünde ki yeni gelen teknik direktör, 4-5 Temmuz’da başlayacak kampta oyuncuları görecek ve ondan sonra karar verecek. Orada da zaten fazla bir acelemiz yok. Türkiye’de bir kulübe satışı ve kiralaması söz konusu olursa ilk teklif yapacak kulüp Trabzonspor Kulübü. Sörloth bizim geliştirdiğimiz bir oyuncu. Yurt dışına gittiğinde hem palas hem de Trabzonspor iyi para kazandı. Oyuncunun bu hale gelmesindeki en büyük pay Trabzonspor. Bir sıkıntının önüne geçmek için o maddeyi koyduk. Sonraki satışından Pay Koyduğumuz oyunculardan irtibatımızı kesmiyoruz. Yusuf olsun Sörloth olsun, Hem onlarla hem de kulüpleriyle irtibatımızı kesmedik. Sörloth kulübü ile devam edebilir ama farklı bir şey olursa Trabzonspor devreye girecektir.

GELECEK VAAT EDEN HER OYUNCUYLA İLGİLENİYORUZ

İsimler söylüyorsunuz bazen bu isimlerin içinde ilgilenmediğimiz oyuncular var. Oyuncular açısından da hoş olmayan durum ortaya çıkıyor. Biz Gelecek vaat eden her oyuncu ile ilgileniyoruz. Berat ile 1 sene uğraştık ve transferi gerçekleştirirdik. Gelecek vaat eden her oyuncu Trabzonspor’un gündemde. Trabzonspor’un imkanları ile örtüşen rakamlara bu transferler gerçekleşebilir. Son karardan sonra fiyatlar yükseldi.

MALİYETLERİ KABULLENMEK ZORUNDASINIZ

Transfere erken başlamak avantajdır. Ama transfer penceresi açılmadan yaptığınız transferin de bir maliyeti vardır. O maliyeti de kabullenmek zorundasınız. Futbolcuları kampa yetiştirmek istiyorsunuz bu maliyeti kabullenmek zorundasınız. Avrupa’da transfer penceresi kapandıktan sonra Türkiye’de 1 hafta sonra kanacak. Avrupa’da kulüp bulamayan oyuncuları daha ucuza almaktı amacı.

Trabzonspor 4 transfer yaptı bunun da bir maliyeti var. Birkaç hafta sonra bu transferleri yapma şanınız var mı? Performans açısından baktığınız zaman doğru olan erken transfer, maliyet açısından baktığınız da doğru olan transfer tahtası kapanmak üzereyken yapılan transferler.