Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Trabzonspor ile ilgili sözlerine yanıt veren Ağaoğlu, "Fenerbahçe Başkanı, şampiyonluktan sonra Trabzonspor'u ve Trabzonluları hedef alan açıklamalar yaptı. Kendi başarısızlıklarının üstünü örtmek için algı yaratma olarak değerlendirilecek sözler. Sayın Cumhurbaşkanımız Fenerbahçe'nin Divan Kurulu Üyesi. Bu gayet normal. Suçlamak yanlıştır. Futbol sahada oynanır. Bizi tartışmaya çekmek isteyenlere pirim vermedik. Cem Papila'nın yönettiği Fenerbahçe Trabzonspor maçında VAR sistemi yoktu. Verilmeyen penaltı vardı. Ofsayt olan gol vardı. Bunlar var, oldu. Trabzonspor camiası büyük camiadır. Biz bu tür söylemlerde bulunanlara bunu hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni sezon formalarının yakın zamanda çıkacağını belirten Ağaoğlu, "Forma satışında 250 bini yakaladık. Taraftarımız yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Stoğumuzdaki formalar bitti. Yeni formalar sipariş ettik. Yeni formalar bu haftadan itibaren TS Club mağazalarımızdaki yerini alacak." ifadelerini kullandı.

Anıt projesinin herkese açık olduğunu kaydeden Ağaoğlu, "Anıt projesi zaten taraftarımıza açık. Verebilecek paraları varsa kolaylık sağlayabiliriz." dedi.

"TRABZONSPOR SINIRLARI OLAN BİR KULÜP"
Şampiyonlar Ligi'nde play-off'u geçince gruplara kalıyorsunuz. Orası da para kapısı. Beklenti, Şampiyonlar Ligi ayarında düzenlenmiş bir Trabzonspor kadrosu ama gerçek çok farklı. Başarılı olamadığınızda farklı bir durum ortaya çıkar. Hedefe ulaşamadığınızda ekonomik dar boğaza girersiniz veya Avrupa'dan men cezası alırsınız. Diğer kulüpler bunların nasıl altından kalktığı konusu kendilerini bağlar. Trabzonspor sınırları olan bir kulüp, o sınırlar içerisinde en verimli kadroyu oluşturmak zorundayız. 10-15 milyon Euro'ya şunu alalım diye bir şey yok. 1,5 milyon Euro maaş bütçesi limitimiz var. 12 milyon Euro maaş bütçesi olan Konyaspor, şampiyonluk yarışının içerisindeydi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın bütçeleri Trabzonspor'un üstündeydi. Onların maliyetleri bizim kat be kat üstümüzdeydi. Bu iş ne kadar fazla para harcarsan başarıya o kadar başarıya çabuk ulaşırsınız diye bir durum yok.

ahmet-ağaoğlu-1000x700-3

"TRABZONSPOR, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KÖRLEMESİNE GİREMEZ"
Temmuz-Ağustos ayında 200 milyon lira borç ödeyeceğiz. Bunu nasıl ödeyeceğiz? Şampiyonlar Ligi'nde bir galibiyette alacağınız para iştahınızı kabartıyor. Ancak oradaki takımlara, oyunculara, verilen bonservislere bakın. Trabzonspor'un gözünü karartıp oraya körlemesine girmesi mümkün değil. Ancak iyi bir yapı oluşturur, kolektif futbol ve inanmış oyuncu kadro ile o yarışa girerseniz; hem maliyeti düşük hem de daha haz verici bir başarı olur."

Abdullah Avcı ile sözleşme uzatma konusu
Abdullah Avcı ile sözleşme uzatma konusunda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Ağaoğlu, "Abdullah Avcı ile sözleşme uzatma konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Biz neden hocayı bırakalım; hoca neden bizi bıraksın? Biz zaten hoca ile 4-5 ay önce bu konuyu konuştuk. Aylar önce gerçekleştirdiğimiz toplantıda hocamız 'Benden yana herhangi bir sıkıntınız olmasın' dedi." ifadelerini kullandı.

ahmet-ağaoğlu-1000x700-2

NWAKAEME'DEN CEVAP BEKLİYORUZ
Amacımız sözleşmesi sona erecek oyuncularla da anlaşıp, kadromuzu koruyarak yolumuza devam etmek. Bu konuda birkaç oyuncu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Nwakaeme ile görüşmelere aylar öncesinden başladık. Biz imkanlar dahilinde verilebilecek en yüksek ücreti kendisine teklif ettik. Kendisi de ısrarla 'Para sorun değil, Trabzonspor'u seviyorum' dedi. Bunu bize de söyledi. Biz şuanda kendisinden cevap bekliyoruz. Son görüşmede de menajerleri ile bir toplantı gerçekleştirdik.

"İZLEME EKİBİMİZ TÜM MEVKİLER İÇİN ÇALIŞMA YAPIYOR"
Hocamız ve izleme ekibimiz, 'şu oyuncuya ihtiyacımız olur' diye çalışma yapmıyor; tüm mevkiler için çalışma yapıyor. Ekibimizin elinde 100'e yakın oyuncu var; onlarında ismi basında zikredilmiyor. Belki birkaç tanesi söylenmiştir. Bu oyuncuların da hiçbir tanesinin bonservisi 10-15 milyon Euro; maaş istekleri 3-3,5 milyon Euro değil.

Ahmet Ağaoğlu, bu sezon Bologna'dan kiralık olarak kadroya katılan Stefano Denswil ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Stefano Denswil ile görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz imza atılmadığı için bir şey diyemem ama olumlu gidiyor." dedi.

ahmet-ağaoğlu-1000x700-1

"FRANSA'DAN OYUNCU İLE ANLAŞTIK; SON ANDA 'GELEMEM' DEDİ"
Geçen sezon Fransa Ligi'nden anlaştığımız, hatta uçak biletini dahi aldığımız, bir sonraki gün sağlık kontrolünden geçmesini beklediğimiz oyuncu son anda karar değiştirdi ve gelmedi. Çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz; imza atılmadan ben hiçbir oyuncu ile anlaştık diyemem"

"SÖRLOTH'UN SÖZLEŞMESİ ÇOK NET"
Alexander Sörloth'un sözleşmesi çok net. Herhangi bir takım Sörloth'a teklif verdiği zaman Leipzeig Kulübü bize bunu belirtiyor; aynı ücreti ödediğinizde kulübü bizimle anlaşmak zorunda. Ha ister miyiz, istemez miyiz, alır mıyız, almaz mıyız, bilemem. Ancak aynı teklif verildiği taktirde oyuncu bizde kalır

Medical Park Stadyumu'ndaki bakım-onarım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Ağaoğlu, "Saha zemini konusunda benim hassasiyetim var ve mükemmel bir ekiple çalışıyoruz. 5 senelik bir zemin olmasına rağmen, bu sezonki ligde en iyi 2-3 zeminden biriydi." dedi.

'ANLAŞMA AŞAMASINA GELDİK' DENİLEN OYUNCULARI MEDYADAN OKUDUM
Transfer konusunda Türkiye kadar heyecanlı bir ülke yok herhalde. Birkaç oyuncu ile ilgili hiç alakamız yok ama medyada 'anlaşma noktasına gelmişiz' diye yazıyor. Kulüp bazında tek resmi teklif Ahmetcan Kaplan'a geldi. Diğer oyuncularımızla alakalı olarak sadece telefonla yoklamalar gerçekleşti. Çok iyi bir rakam gelmedikten sonra Uğurcan'ın gitmesinden yana değilim.

TFF'nin henüz yabancı kuralı ile ilgili karar almamasını eleştiren Ahmet Ağaoğlu, "Sürekli olarak tartışılan bir MHK var. Geçtiğimiz toplantıda danışman 'geldiğimden beri üçüncü MHK' dedi. Sancılar belli, bu sıkıntıların üzerine gidilmediği sürece, ne kadar değiştirirsen değiş aynı şey.  Eğitim sorunu var, bakış açısı sorunu var. 17 Haziran'da transfer penceresi açılıyor. Yabancı kuralı 8+3 mü, 7+3 mü? Belli değil. 1 senedir bunu konuşuyoruz. Fenerbahçe, Haziran-Temmuz ayında ön eleme oynayacak; Haziran ayında bu takım çalışmalarına başlayacak. Yeni yönetim gelecek ve en iyi ihtimalle bir haftada karar alacak. Temmuz ayının başına geliyoruz. Şimdi ne olacak." ifadelerini kullandı.

'REZERV LİG KURALIM' DEDİK, KABUL ETMEDİLER
Yerli oyuncu için yabancı kuralı kararı alıyor ama yerli oyuncu için projeleri yok. Bunu da biz verdik onlara; 'Rezerv lig' kuralım dedik. U19 sistemi yeterlidir denildi. Geçen sezonun altyapı şampiyonu Trabzonspor'dan yalnızca Ahmetcan A Takım'da oynuyor. Onu da takviye olsun diye oraya verdik.

Naklen yayın konusu
"Neredeyse sezon başlayacak ama sözleşme imzalanmadı. Yayıncı kuruluş da şikayetçi. 50'nin üzerinde ülkeye yayın haklarını nasıl pazarlayacak, elinde sözleşme yok. Bütün bunlar ligin değerine negatif şekilde yansıyor. Bugün ortalama bir Anadolu kulübünün eline 4-5 milyon Euro para geçecek. Aynı seviyedeki La Liga kulüplerinin eline 50 milyon Euro geçiyor. Benim Milan ile aynı kadroyu oluşturma şansım ortadan kalkıyor."

"ÇOK GÖZYAŞI DÖKTÜK"
Biz çok acı çektik, çok gözyaşı döktük. Haksızlıklara uğrayıp Trabzonspor'un şampiyonluktan uzak kaldığı sürede taraftar kaybedeceğini düşündüler. Serie A'daki takımla aramızdaki açığı finansal olarak kapatmamız mümkün değil, ama çok çalışarak oraya yaklaşabiliriz. 12 milyon Euro'luk kadroyla Konyaspor, son haftaya kadar zirve yarışının içerisinde kaldı. Hem de çok önemli bir oyuncularını kaybederek. Ahmet Çalık'a Allah rahmet eylesin. Sivasspor, Karagümrük, Başakşehir gibi bir çok takım yarışın içerisinde olacak. Gelecek sezonun mücadele seviyesi daha yüksek olacak. Biz planlamıza erken başladık, çok çalıştık; ligi de rakiplerimizden önde girdik. Planlamamız hazır. Gidecek oyuncular, gitmesi muhtemel oyuncular ve beklenmedik şekilde gidebilecek oyuncuların yerine hazırlığımız var.

Son zamanlarda basında çıkan Jerome Boateng haberleri hatırlatılan Ağaoğlu, "Boateng ismini ben de gazetede okudum" yanıtını verdi.

Konya'ya transfer amaçlı gitmediğini ve yalnızca Ahmet Çalık'ın ailesini ziyaret ettiğini belirten Ağaoğlu, "Ahmet Çalık benim çok taktir ettiğim bir sporcuydu. Kupanın üzerinde Ahmet Çalık yazıyordu; madalyanın üzerinde Ahmet Çalık'ın resmi vardı. Ben bize verilen madalyayı ve kupanın minyatürünü hediye ettik. Fatih Başkanı'na teşekkür ederim, beni ağırladı. Rahmetli Ahmet'in ailesi ile beraber olduk." dedi.

"TRABZONSPOR'DA KİM OYNAMAK İSTEMEZ"
Şampiyon olmuş, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir Trabzonspor'da kim oynamak istemez. Maaşları, primleri sorunsuz ödenen bir takım var. Şampiyonluk kutlamalarında 'bizim içimizdeki ateş hiç sönmedi' dedim. Ben de dışarıda olsam çok kıskanırdım.

"ÜÇ ÖNEMLİ SPONSORLUK ANLAŞMAMIZ BİTİYOR"
Sponsorluklar önemli gelir kalemleri. Bundan bir sezon önce stat isim sponsorluğu bitseydi; bugün satacağımız fiyata satamazdık. Üç önemli sporsorluk sözleşmemiz bitiyor. Masaya bu şekilde oturunca, farklı oturuyorsunuz. Ekonomik programınızı da, sportif tarafınızı da, idari tarafınızıda sürdürülebilir bir yapı kurmak zorundasınız. Başarı kişi ve kişiler üzerinden okunmamalı. Trabzonspor bugün şampiyon olduysa, camia, taraftar ve bütün birimlerin destek ve sabrı sayesinde olmuştur. Bundan sonrada başarılı olacaksa aynı mücadele arzusu sürdürülebilmeli.