Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beinsports 1'de açıklamalarda bulundu.

Trabzonsporlu taraftarlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Ağaoğlu, "Şampiyonluğu ilan ettikten sonra taraftarımıza ve camiamıza teşekkür ettim. Daha önce hiç olmayan sabrı bize gösterdiler ve bize inandılar. Biz yönetime geldiğimiz zaman, bizi bekleyen sıkıntıların farkındaydık. Yaklaşık 32 senedir Trabzonspor yönetiminin çevresinde olduğum için, 30 yıl önemli bir birikim. Camiayı tanımak ve beklentileri algılamak açısından." ifadelerini kullandı.

Pandemi dönemiden takımın gücünün düştüğünü belirten Ağaoğlu, "Pandemi döneminde ivme kaybettik. İlk defa seyircisiz maçlar oynandı. Belirli bir süre ara verildi. Farklı faktörler de devreye girdi ve biz o sezon ikinci olduk. Avrupa kupalarına katılamama cezası aldık. Taraftarımız bize sabır gösterdi. Onlara sürekli teşekkür ediyorum" dedi.

ahmet-ağaoğlu-1000x700-kulüpler-birliği

"Trabzonspor bu işi fazla para harcayarak olmayacağını gösterdi"
Trabzonspor'un geliri 1 ise, Beşiktaş'ın 3 buçuk, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ise 4 buçuk! Trabzonspor, bu işin fazla para harcayarak olmayacağını gösterdi! Güçle zekayı birleştiremediğinizde ortaya farklı bir şey çıkıyor. Göreve geldiğimizde ağır sözleşmeler vardı. 6 milyon Euro, 5 milyon Euro... İki kalecimizin maliyeti Uğurcan gelmeden önce 4 milyon Euro'ydu. Bütçemizi aşmayacak transferler yaptık. Oyuncular 6 aydır maaşlarını alamıyorlardı. Futbolcu maça çıktığında herşeyi unur diyorlar; hayır unutmaz. Kredisini borcunu ödeyemez. Siz bir sonraki ay ödeyeceğim diye ertelerseniz size inancı da kalmaz.

Geçen sezon Avrupa kupalarından gelen men cezasının takımı etkilediğini belirten Ağaoğlu, "Newton ile kupayı aldık, 3 saat sonra Avrupa'dan men cezası aldık. Sörloth ayrıldı, bazı oyuncularda ayrılmak istedi. Kafanızda planı kurulan kadro bozuldu. Takımın iskeleti bozuldu ve güç kaybetti. Sosa ve Novak'ın ayrılışı ayrı bir konu." dedi.

ahmet-ağaoğlu-1000x700-1

"Bu sezonun yapılanmasını geçen sezondan yaptık"
Abdullah Avcı bize elindeki oyuncu kadrosu ile neler yapabileceğini anlattı. Onun planları sezon sonu bire bir örtüştü. Berat'ı Bakasetas'ı ve Yunus'u devre arasında aldık. 2021'in Şubat ve Mart ayında önümüzdeki sezonun planlamasını yaptık. Siz takımın hocası belli olmadan transfer yaparsanız; hoca takıma geldiğinde oyuncu daha topa ayağını değmeden kadro dışı kalır. Hocamız şampiyonluk yolunda bana net oyuncular lazım dedi. Bruno Peres transferi Nisan ayında bitmişti. Abdullah Avcı, iki yıl önce Denswil'i Beşiktaş'a da istemişti. Bu sezonda geçen sezonun benzeri bir planlama yaptık.

"Bankalar Birliği anlaşması bizim için yapıldıysa siz neden imzaladınız"
Bankalar Birliği anlaşması hakkında 'Trabzonspor için yapılmış bir anlaşma.' diye algı yarattılar. İmzalamasaydınız o zaman? Neden imzaladınız? UEFA bir rapor yayınladı. Kimse farkında değil. Üç ülkenin futbol bütçesi negatifte. Türkiye, Polonya ve İsrail. Biraz da bunlara bakmak lazım

ahmet-ağaoğlu-1000x700-3