Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, iç ve dış transfer konularında açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLMASAYDI DA FİNANSAL DALGALANMA YAŞAMAZDI"
"Biz sezon başında Bandırmaspor ile hazırlık maçı oynamıştık. Ben o takımın oyuncularına baktığım zaman çok rahat Süper Lig'de mücadele edebilecek bir takım görüntüsü vardı. İlk maçımız da Ümraniyespor ile oynamıştık. Şimdi 1. Lig'den yükselen takımlar önce hocayı sonra takımı değiştiriyorlar. Bizim için de bu söz konusu. Ben Şampiyonlar Ligi'ne gidiyorum diye Manchester City'ye kafa tutacak kadro kurmak zorunda mıyım? Başarısız olduğunuzda nasıl bir borcun altına girersiniz. Trabzonspor şampiyon olmasaydı da finansal olarak dalgalanma yaşanmayacaktı."

"4 MEVKİDE 10-12 OYUNCU İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR"
Abdullah Avcı'nın bizden 4 mevkiye transfer istedi. Bizim görüşmelere devam ettiğimiz 10-12 oyuncu var. Bizim mali dengelerimizi bozmayacak Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek oyuncular var. Bizim kulübümüzde çok güzel bir görev dağılımı var. Kulüp büyük bir kulüp.

ahmet-ağaoğlu-1000x700-1

"GİDECEK OYUNCULARIMIZ OLACAK"
Biz 4 mevki üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu süreçte gitmesi muhtemel oyuncularımız olacak. Burada giden oyuncularımızın yerine de çalışmalarımız devam ediyor. Trabzonspor'un her oyuncusu çok değerlidir. Oyuncu Trabzonspor'a değer kattığı gibi; Trabzonspor'da oyuncuya değer katıyor. Alexander Sörloth Palace'da 1 gol, 1 asist kaydetmişti, burada gol kralı oldu. Bunun için 11 milyon Euro durduk yerde kazandı.

"NWAKAEME'DEN CEVAP BEKLİYORUZ"
Nwakaeme'ye verebileceğimiz en üst teklifi verdik. Performansa dayalı kolayca ulaşabileceği bir madde koyduk. 33 yaşında olması da beni ilgilendirmiyor. Bir kere bunun ucunu kaçırdığınızda olmuyor. Her transfer bir risktir, doğru. Ama transferleri erkenden yaparsanız o riski azaltırsınız. Biz teklifimizi yaptık cevap bekliyoruz. O da 'para benim için önemli değil' demiş. O zaman bu sözü 'sorun yok' olarak algılıyorum.

ahmet-ağaoğlu-1000x700-2

"UĞURCAN TAKIMDA KALMALI"
Bana kalırsa Uğurcan takımda kalmalı. Önemli bir oyuncu. Onunla beraber büyüdük. Şuan itibari ile tek resmi teklif Ahmetcan Kaplan'a geldi. Ciddi bir düşünceleri varsa teklifleri görelim. Yusuf Yazıcı'ya Lille 8 milyon Euro ile geldi, 18 milyon Euro'da anlaştık. Ben 20 milyon Euro demiştim ama Edgar gibi bir stoperi de kadromuza kattık. Uğurcan söz konusu olduğu zaman üç defa duruyorum.

"ABDÜLKADİR İÇİN KABUL ETMEDİĞİM TEKLİF HAYATIMIN PİŞMANLIĞIDIR"
"Abdülkadir için kabul etmediğim teklif hayatımın pişmanlığıdır. Yusuf'u gönderdikten 3 gün sonra bu teklif gelmişti. Finansal yapıyı bir şekilde düzeltmeliydik. 18 milyon Euro ordan gelince Manchester City'den 23 milyon Euro'luk teklif geldi. Çok ciddi bir sakatlık yaşadı. Daha yaşı genç, değerini bulacağına inanıyoruz."

Ağaoğlu, Manolis Siopis ve Anastasios Bakasetas'a da takımların ilgileri olduğunu açıkladı.

ahmet-ağaoğlu-1000x700-kulüpler-birliği