Trabzonspor kulübü başkanı Ahmet Agaoğlu TFF ziyareti sonrası konuştu

''Son 4 maça bakdığımızda Denizli'de VAR daki verilen ve verilmeyen penaltılar var.

Telefonları kapalıydı görüşemedik. Sabah Kadir Kardaş beyle de görüştükten sonra kendilerine ulaşamıyorum diye ifade ettiler. Başka bir gün olmaz mı dediler. Olmaz dedim. Sürekli olarak düzeleceğine dair sözler verilmesine rağmen düzelmeyip daha sıkıntılı noktaya tırmanması ve bu noktalarla alakalı kendileriyle görüşmek istedik. Bugün bir nokta koyulacağı gün. Yüz yüze görüşme imkanımız olmadı.

Dünkü maçın hakemi Fırat Aydınus, 1 sene içerisinde Göztepe ile oynadığımız maç esnasında Fırat Aydınus ve Koray Geçlerler’in yönettiği bir maçtı ve uğradığımız haksızlıklar vardı. Nihat Özdemir o maç sonrasında “Fırat Aydınus’un suçu yok. Hata Koray Gençlerler’de dedi. Gerekli cezayı verdik. dedi. Haftanın hakemleri açıklandığında Koray Gençerler’e ceza verilmediğini gördük. Başakşehir ile oynadığımız pandemi öncesi son maç vardı. O maçta Nwakaeme’ye verilmeyen bir penaltı vardı.

Düne baktığımızda bütün ülkenin gözü önünde olan bir olay yaşandı. Olayın müsebbiplerine sorulması gereken bir olay. Hareketi herkes gördü. Federasyon kaynaklı ve destekli yorum yapan bir iki yorumcunun yorumları var. Fenerbahçe Rizespor maçı vardı. Maçtaki pozisyon Ulanberg’e göndermişti. “Aksiyonun devam ettiği pozisyonlarda temas varsa bile düdük çalmayın” yorumu gelmişti. Pozisyon öncesi rakip takımın defans oyuncusunun elle oynadığını ve topun yön değiştirdiğini görüyoruz. Devamında Flavio’nun topa teması ve sonrasında rakibe teması var. Ulenberg’in yorumu gereği bu pozisyona penaltı çalınmaması lazım. Yıllardır bu isim bizim hakemlerimize eğitim veriyor. Hayatı boyunca kırmızı kart görmeyen oyuncu iki maçta kırmızı kart görüyor. Ne gariptir ki bazı insanlar hala oyuncuyu eleştirmek gibi bir yanlışın içine giriyorlar.

Ben Denizli’de ayağının tozu ile oynayan iki oyuncuma şunu sordum. “Dikkatinizi çeken neydi?” Hakem dediler. Hakemler bu denli konuşuluyorsa hatayı başka yerde aramak kafayı kuma gömmektir. Verilen bir penaltı. Var’ın devreye girmesiyle verilmeyen bir penaltı. Serkan’ın düşürülmesi. Bunların hepsi soru işareti.

Nihat Özdemir bana, Zekeriya Alp MHK’si oluşturulduğunda endişelerimizi ifade ettiğimizde. “Başkanım geçen sene Trabzonspor’a çok büyük haksızlık yapıldığının fakındayım. Zekeriya Alp MHK’sının garantisi benim” dedi. Değişen 4 MHK sonrasında hatalar aynı devam ediyorsa bir sıkıntı var. Nihat Özdemir, Göztepe Trabzonspor maçından sonra Başkanım maçı inceledim. Fırat’ın yönetiminde sıkıntı yok. Koray Gençerler’e ceza verdik demesinin iki saat sonrasında hakeme görev veriliyorlarsa 4 MHK değişmesine rağmen aynı hatalar oluyorsa sıkıntı orada demektir. Değişen hiçbir şey yok. O zaman bu sistemin kökünden değişmesi lazım. Bu yapının bir şekilde değişmesi lazım. Bunun devam etme şansı yok. Devam etmesi halinde Türk futbolu çok büyük zarar verecektir. Türk futbolu zaten dibe vurmuş. 4 MHK değiştiriyorsunuz. 4 Defa değişiyor ve bu hatalar yapılıyorsa bu sorunun temeline inmemiz lazım. MHK sistemi kökünden değişmek zorunda. Eğitim sıkıntısı arsa giderilir, hakemlerin ilişkisi varsa bunların sistem dışı bırakılması elzemdir, amacımız Türk futboluysa. Trabzonspor olarak bu işin en sıkı şekilde takipçisi olacağız. Biz dosyalarımızı hazırladık. FİFA, UEFA Avrupa insan hakları mahkemesine kadar gideceğiz. Bu davayı götüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

2 senede 4 MHK değiştirdiniz hala aynı konuları konuşuyoruz. Fırat Aydınus 1 senede 3 defa, Göztepe, Başakşehir ve Gaziantep maçlarında Trabzonspor kulübünün 7 puanına mal oluyorsa ciddi bir sorun var demektir. MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın bir köşe yazısı var ve Fırat Aydınus’u eyyamla suçluyor ve şimdi bu hakeme benim maçımda görev veriyor.

Buradan çok açık net ortaya çıkıyor ki, TFF MHK’yı MHK’da hakemleri idare edemiyor. Kim gelirse gelsin hakemler bildiklerini okuyorlar. Bir hafta içinde, bu Trabzonspor’un davası değil. Bu uygulamalardan canı yanan çok Anadolu kulübü var. Bu Türk futbolunun kanayan yarasıdır. MHK sisteminin yapısının kökünden değişmesi lazım. Birilerinin yönlendirmesiyle oluşan her kurul prematüre doğmuştur. Bir hafta içinde kamuoyunu ikna edecek bir açıklama ve açıklamanın peşinden uygulama yapılmaması durumunda dosyalarımızla hakkımızı arayacağız. 4 haftada Trabzonspor’un puanları gitti. Çeşitli sıkıntılarla uğraşırken şampiyonluk mücadelesi vermeye çalışılıyoruz. Bizim sıkıntılarımızı izole etmek bizim görevimiz ama maçların adaletli yönetilmesini sağlamak TFF’nin görevidir. TFF amir ve özerk bir kurumdur. Özerklik dediğim dedik, çaldığım düdük şeklinde yorumlanamaz. Onları oraya getiren Futbol kulüpleridir. TFF’nin kongresinde neredeyse bütçeyi onaylayacak delege sayısına ulaşamıyorlardır. Siz bir takım kurullar oluşturuyorsunuz. Kulüpler sevkediliyor. Avrupa İnsan hakları mahkemesi bu kurullar bağımsız değil diyor. Bu kurullar bağımsız değildir ve verdikleri kararlar adil değildir diyor.

Dosyalarımız hazır. Bir haftalık sürecimiz var ve ondan sonra yürümeye başlıyoruz. Salı günü göreceksiniz. Ama Ahmet Ağaoğlu PFDK’ya sevkedilecek. Böyle olduğu takdirde savunma asla ve asla yapmayacağız. Burada birilerinin eksikleri dile getirmesi lazım. Bu konuşmamdan dolayı bir ceza söz konusu olursa asla ve asla savunma yapmayacağım.

Trabzonspor yönetimi 3 yıllığına göreve gelmiştir. Genel kurulu üyelerinin takdiriyle devam ederler ya da bırakırlar. Dışarıdaki yaşadığımız sıkıntılar içerden prim verme çabasında olanlar alınan kötü sonuçlar üzerinden takıma yönetime oyunculara karşı farklı tutum içinde olanlar bilsinler ki her şeyin farkındayız.

Sörloth ile kura çekimi sonrasında konuştuk. Başakşehir ile eşleşince. Ona sen İstanbul’u seversin dedim o da yeniden Türkiye’ye geleceğim için mutluyum dedi. Daha iyi yerlere gideceğine inanıyorum. Sörloth, ikinci lige gidecekken Trabzonspor’a aldığımız parlatıp Avrupa’nın vitrinine çıkardığımız bir oyuncu. Son 1. Buçuk ay içerisinde kulübümüzü defalarca aramaları, Sörloth’un gelişiminin Avrupa’dan yakından takip edilmesi Trabzonspor’un marka değerini arttırmıştır.

Trabzonspor kulübü doğru yoldadır. Ekonomisini sağlam temeller üzerine kurmaktadır.

10 yıl üzerine Türkiye Kupası alınmıştır zirvede olmuştur.Ben bugün buraya yardımcılarımla beraber bunları Nihat Özdemir'e sunmaya geldim ama sonuç ortada.MHK yi defalarca değiştiripde bu işi çözemiyorsanız bu sistem çalışmıyor demektir ve anında müdahale edilmeli mekanızma değişmelidir.Eğitimse eğitim,hakemlerin kulüplerle olan ilişkileri irdelenmeli ve gerekli cezalar verilmelidir.

Bugünden itibaren Trabzonspor kulübü olarak bundan sonra takipçisi olacağız asla hakkımızın yenmesine izin vermeyeceğiz