Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, kadınları iş hayatının her alanında görmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Trabzonlu kadınların daha çok iş hayatında olması, yaşamın her alanında olması için yapılacak her şeyi yapacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, “Şehirlerimizde böyle yaşam alanları üretmek, böyle tesisler üretmek şehirlerimiz daha yaşanabilir hale getiriyor. Hele de konusu kadın olursa daha da heyecanlanıyoruz. Kadınları iş hayatının her alanında görmek için yoğun çaba sarf ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

d28261c7-976b-4b25-87f8-fad3fa2e22ab
 
Kadınların iş hayatındaki engelleri kaldırmak, daha güzel günlerde daha rahat koşullarda çalışması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Karaismailoğlu, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti kadroları kadınlar için birçok düzenleme yaptı. AK Parti’nin kadına verdiği değerin en güzel örneğini TBMM’deki milletvekili sayısına bakarak görebiliriz” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Meryem Sürmen’i de Meclis’e göndermenin boynunun borçları olduğunu belirten Karaismailoğlu, seçime az bir zaman kaldığını söyledi. 

6806383a-ae11-4fef-9eff-062396d01950

KADININ OLDUĞU YERDE CİDDİYET, DİSİPLİN VAR

Bakanlıkta 700 bin çalışanın bulunduğunu, kadın çalışan sayısını arttırmak için yoğun çalıştıklarını aktaran Karaismailoğlu, “Çünkü, kadının olduğu yerde ciddiyet ve disiplin var. O yüzden verim aldığımız için biz bunu çok önceliyoruz. Özellikle kadın mühendis çalışma arkadaşlarımızı kadromuza katmak için önemli çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. 

5047485b-d0c1-4868-8053-87c5b586b505

Bakan Karaismailoğlu, Trabzon’un gelişip, büyüdüğüne işaret ederek, şöyle devam etti:

“Bunların daha fazlasını yapmak lazım. Bunları yaparken de şehrimizin gelişmesi için çok büyük adımlar atıyoruz. Özellikle hükümetlerimiz dönemlerinde Trabzon’da hakikaten büyük işler yapıldı ama yeterli değil. Çünkü biz Trabzonuz ve büyük düşünmek zorundayız. Yeni iş ve istihdam alanları üreteceğiz.”

ÇARŞAMBA GÜNÜ CUMHURBAŞKANIMIZI TRABZON’DA AĞIRLAYACAĞIZ

Trabzon için büyük hedefleri olduğunu anlatan Karaismailoğlu, Güney Çevre Yolu’ndan, Havalimanı’ndan, raylı sistemlerine kadar bunları bir bir bitirip Trabzon’a kazandıracaklarını söyledi. Pazartesi günü Akçaabat Mersin’de Güney Çevre Yolu’nun temelini atacaklarını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, yıllardır özlenen ve Trabzon’un ihtiyacı olan bu mega projeyi kazandırmanın AK Parti hükümetlerine nasip olacağını dile getirdi. 

10d72cbc-541f-4910-9981-a39cf0489398

Karaismailoğlu, “Çarşamba günü de Cumhurbaşkanımızı Trabzon’da ağırlayacağız. Dünyanın en büyük mega projelerinden biri olan Zigana Tüneli’ni bütün dünyaya tanıtacağız. Projeleri yaptıkça Trabzon gelişecek, turizm, istihdam, üretim artacak. Yatırımcılar daha çok Trabzon’a gelmeye başlayacak. Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi büyük bir zenginlik katacak. Buradaki Trabzonluların hayatını kolaylaştıracak. Sosyal hayata katkı sağlayacak. Böyle projelerin, Trabzonlu kadınların daha çok iş hayatında olması, yaşamın her alanında olması için yapılacak her şeyi yapacağız. Bu şehre ne yapsak azdır. Trabzon’u daha fazla parlatmak için daha çok çalışacağız. Kadını, erkeği fark etmiyor. 14 Mayıs’ta sizin bize vereceğiniz büyük destekle, Türkiye daha da büyüyecek” şeklinde konuştu.
 
Açılışın ardından atölyeleri gezen Bakan Karaismailoğlu, resim sergisini gezdi, yöresel kıyafet defilesini izledi.

7e4b17d8-17b1-44a3-aade-b73462d80f7a04a89fc5-6cfb-47ae-80ac-fae8d6e110153ab27b29-0acb-48b9-a11c-a09b19a6bbd8