Trabzonspor'da gözler Galatasaray maçına çevrilmiş durumda. İç sahadaki başarılı gidişatını sürdüren Fırtına, deplasmandaki galibiyet hasretini Galatasaray deplasmanında sonlandırmak istiyor. 

DERBİ HAZIRLIĞI NEŞELİ BAŞLADI

Hatayspor mağlubiyetinin ardından iç sahadaki Antalyaspor zaferi, Trabzonspor’da moralleri yerine getirdi. Bordo-Mavililer, pazar günü deplasmanda oynayacağı Galatasaray derbisinin hazırlıklarına ara vermeden başladı. Antrenmanda oyuncuların neşeli görüntüsü dikkat çekti.

Maçta forma giyen isimler salonda çalışırken diğer futbolcular sahada dayanıklılık idmanı gerçekleştirdi ve son bölümde çift kale maç oynandı.

63dc87da80a0332ba8b2f23a

YEREL BASINDA 3 PUAN SEVİNCİ

Trabzon’da yayın yapan gazeteler, 2-0’lık Antalyaspor galibiyetinin ardından Abdullah Avcı ve öğrencilerini övdü. Karadeniz Gazetesi, ‘Hesabı kapattık’ derken, Taka ‘Akyazı’nın hakimi’, Günebakış ‘Trabzon evinde doludizgin’, Sonnokta ‘Akyazı’dan çıkış yok’ başlıklarını attı. Kuzey Ekspres ise ‘Akyazı’da Fırtına’ manşetiyle çıktı. Haberlerde, sezonun ilk yarısındaki 5- 2’lik mağlubiyetin rövanşının alındığına vurgu yapıldı.

DENSWIL: TEK HESABIMIZ 3 PUAN

Stefano Denswil, İstanbulspor maçında olduğu gibi Antalya karşısında da takımın savunmadaki en iyi ismiydi. Galibiyeti yorumlayan Hollandalı yıldız, “Yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Savunmadaki önceliğimiz elbette gol yememek ve devamında takım arkadaşlarımızı geriden organize edebilmek. Taktiğimiz kazanmak üzerine. İyi oyun bazen olmayabilir ama kazanarak devam etmeliyiz. Galatasaray deplasmanında da tek hesabımız 3 puan olacak” dedi.

63dc883980a0332ba8b2f23e

HAMSIK KARAR AŞAMASINDA

Kalf sakatlığı nedeniyle 4-6 hafta arası sahalardan uzak kalması beklenen Marek Hamsik, Abdullah Avcı’dan aldığı izinle ülkesine gitti. Slovakya’da kendi doktoruna gözüken 36 yaşındaki oyuncu, imaj değişikliğine de gitti. Yıllardır kendisiyle özdeşleşen saç modelini değiştiren Hamsik, daha önce verdiği bir röportajda; saçlarını kestirdiğinde futbolu bırakacağını söylemiş ve “Herkes beni bu tarzımla tanıyor. Totemim gibi. Kariyerime nokta koyunca, stilim değişecek” demişti. Üst üste aynı bölgeden sakatlık yaşayan Hamsik, geleceğiyle ilgili karar aşamasında.

Abdullah Avcı ise basın toplantısına bu konuda “Çok iyi profesyonel olmasına rağmen yaş ilerleyince, böyle sakatlıklar oluyor. “2-3 günlük izin istedi ben ise 7 gün izin verdim. Öyle oyuncularla çalışmak bir daha nasip olur mu bilmiyorum. Döndükten sonra ne yapmak istediğiyle alakalı olarak yardımcı olacağız. Karar vereceğiz. Trabzonspor futbolcu veya antrenör olarak ondan faydalanmak ister. Beraber yemek yiyeceğiz, ondan sonra daha sağlıklı karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

63dc88ae80a0332ba8b2f241

GALATASARAY ÖNCESİ DEFANSTA SIKINTI

Trabzonspor’da, pazar günü oynanacak Galatasaray maçı öncesi sakatlıklar can sıkıyor. Antalyaspor mücadelesinde kasığından problem yaşayan Bartra ile adalesine darbe alan Eren Elmalı, mücadeleye devam edememişti. Abdülkadir Ömür ise baş dönmesi şikayetiyle devre arasında kenara alınmıştı. Abdülkadir’in, derbide sahada olması kesin gibi. Bartra ve Eren’in tedavilerine hemen başlandı.

İki oyuncudan Eren Elmalı’nın yetişme ihtimali şimdilik daha yüksek gözüküyor. Abdullah Avcı’nın stoperde Denswil-Hugo ikilisiyle Galatasaray maçına başlaması bekleniyor. Trabzonspor’da, Visca, Dorukhan, Hamsik ve Peres gibi yıldızların sakatlığı devam ediyor.

63dc88c780a0332ba8b2f244

BÜYÜK 'AVCI'SI

İç sahada rakip tanımayan, deplasmanda ise 4 aydır kazanamayan Trabzonspor, pazar günü Galatasaray’a karşı bu hasreti bitirmek istiyor. Abdullah Avcı, Fırtına'nın başında, 3 büyüklerle İstanbul’da oynadığı hiçbir derbiyi kaybetmezken, toplamda 13 maçta sadece 2 yenilgi gördü.

Akyazı’daki kaybetmeme serisini Antalyaspor galibiyetiyle 36 maça çıkaran Trabzonspor’da şimdi sıra deplasmanda... Bu sezon resmi maçlardaki tüm yenilgilerini dış sahada alan Bordo-Mavililer, Galatasaray’a karşı patlama yapmak istiyor. Fırtına’da, Abdullah Avcı’nın büyük maçlardaki istatistikleri göz dolduruyor. Trabzonspor, Avcı yönetiminde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile İstanbul’da 6 karşılaşmaya çıktı. Bu maçların hiçbirini kaybetmeyen Fırtına, 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Genel tabloya bakıldığında ise 13 derbide Trabzonspor sadece 2 kez yenildi; 5 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

4 aydır hasret...

Ligde en son 1 Ekim’de Kayseri’de kazanan Bordo- Mavililer, sonrasında çıktığı 5 deplasmandan 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle ayrıldı. Dış sahadaki son 3 mücadelede mağlup olan Karadeniz ekibi, geçen sezon Galatasaray’a karşı Aslantepe’de 2-1 kazanmış ve şampiyonluk yolundaki en kritik galibiyetlerinden birine uzanmıştı. Fırtına, rakibini devirmesi halinde puan farkını 10’a düşürecek.