Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de adım adım şampiyonluğa koşan Trabzonspor, hafta için Ziraat Türkiye Kupası'nda kritik bir maça çıkacak.

19 Nisan Salı günü evinde Yukatel Kayserispor'u ağırlayacak olan Bordo-Mavililer avantajlı bir skor alıp, rövanş maçına rahat çıkmak istiyor.

Ligde son haftalarda kaybedilen puan kayıpları ile birlikte şampyonluğu henüz garantileyemeyen Karadeniz Fırtınası, kalan maçlardan 5 puan çıkartıp, stresi üzerinden atmak istiyor.

abdullah-avcı-1000x700-6

Oyuncularına 'çifte kupayı müzeye götürmek için yeteneğiniz ve gücünüz var' diyen Abdullah Avcı, Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Deneyimli teknik adam, yarı-rotasyonlu bir kadro ile rakibinin karşısına çıkmayı planlıyor.

ERCE KALEYE
Son antrenmanda takımı tribünden izleyen Uğurcan Çakır'ın kupa maçında yedek oturması ve kaleyi Erce Kardeşler'in koruması bekleniyor.

Öte yandan Karagümrük maçında 90 dakika sahada kalan Djaniny'nin yerine Anthony Nwakaeme'nin ilk 11'de başlamasına kesin gözle bakılıyor. Djaniny, Avcı'dan aldığı özel izinle son antrenmana katılmamıştı.

anthony-nwakaeme-1000x700-antrenman

DEFANS DÖRTLÜSÜ BELLİ
Hüseyin Türkmen ve Anders Trondsen'den sakatlıkları sebebiyle faydalanamayacak olan deneyimli teknik adam savunma hattını Bruno Peres - Vitor Hugo - Ahmetcan Kaplan - Tymoteusz Puchaz dörtlüsü ile kuracak.

ORTA SAHADA İPLER ELE ALINACAK
Orta sahada Manolis Siopis'in enerjisinden faydalanmak isteyen Avcı, Bakasetas'ı yedek oturtup Dorukhan - Siopis - Hamsik üçlüsü ile oyunun iplerini eline almak istiyor.

manolis-siopis-1000x700-çaykur-rizespor-maçı

Geldiği günden beri maç kaçırmayan Edin Visca'yı da dinlendirmek isteyen tecrübeli çalıştırıcı Abdülkadir Ömür'ü yeniden sağ açığa çekip, sol da da Anthony Nwakaeme'ye şans vermesi bekleniyor. Jean Evrard Kouassi'nin antrenman performansından memnun olan Abdullah Avcı, sol kanatta bu oyuncuyu da deneyebilir.

Hava topları ile ceza sahasında tehlike yaratmak isteyen Bordo-Mavililer'in en büyük kozu Andreas Cornelius olacak. Danimarkalı golcü Kayserispor maçına ilk 11'de başlayacak.

andreas-cornelius-1000x700-8-ocak

GENÇLER KADROYA GİRİYOR
Öte yandan fazla forma şansı bulamayan isimlerden Emirhan Gedikli, Taha Altıkardeş, Batuhan Kör, Salih Kavrazlı, Murat Cem Akpınar gibi isimlerinde maç kadrosunda olması bekleniyor. Avcı skorun durumuna göre bu oyunculara forma şansı verebilir.

murat-cem-akpınar-abdülkadir-ömür-1000x700