Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray'ı deplasmanda 1-2'lik skorla mağlup eden Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Avcı, "Galatasaray, Avrupa Ligi'ni lider bitirmiş dinamik bir takım. Bugün oyuna böyle başlayacaklarını biliyorduk. Oyunu ikinci yarı itibari ile domine eden bir takım kimliğine büründük. Bakasetas ile golü bulduk. Geçen hafta iki penaltı kaçırmış oyuncuya herkesin sahip çıkması; bizi nasıl bir aile olduğumuzu gösterdi. 8+3'ün olması nedeniyle bir matematik gibi hareket edebiliyoruz. 15 aydır Trabzonspor teknik direktörüyüm. Burada geçen sene aldığımız beraberliğin haricinde bütün İstanbul takımlarına karşı, bugün de dahil kazandık." dedi.

abdullah-avcı-sevinç-23-ocak-2022

ŞAMPİYON OLMADIK; HENÜZ HİÇBİR ŞEY KAZANMADIK
"Şampiyon olmadık, hiçbir şey kazanmadık. Üstüne basa basa söylüyorum. Mutlu sona ulaşabilecek, çok büyük bir adım attık bugün içeride. Zafere giden yol gül bahçesi değil, dikenler var. 2 beraberlik, arkasından bu galibiyet çok değerli oldu. Trabzon şehri, duygularını çok yoğun yaşayan bir şehir. Ben de böyleyim. Trabzonspor, çok önemli işler yapıyor. Puan olarak, istatistik olarak rekorlar kırıyor. Rica ediyorum, başından sonuna kadar Trabzonspor'un her oyuncusuna sonuna kadar destek olsunlar."

Transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren deneyimli teknik adam, "Transfere önümüzdeki yılın da planlarını yapıyoruz. Yeni sezona girerken transferlerimiz de bitecek. Yerli bir stoper arayışımız var. Başkan yardımcımız Ertuğrul Doğan ile inanılmaz çalışıyoruz. Yerli genç arkadaşlarımıza da yatırım yapıyoruz." dedi.

Genç Ahmetcan Kaplan'ın performansını değerlendiren Avcı, "Ahmetcan bugün çıktı ve oynadı. 15 aydır bizimle beraber. Buradan Milli takıma yükselip; oradan da Avrupa'ya yollayacağımız bir isim. Onunla yabancı dil dahil farklı çalışmalarımız var." ifadelerini kullandı.

 Yerli stoper arayışımız var. Başkanımız Ertuğrul başkanımızla inanılmaz çalışıyoruz. Yerli genç arkadaşlarımıza da yatırım yapıyoruz. Bugün Ahmetcan çıktı oynadı. Belki ileride Avrupa’ya yollayacağımız isimlerden birisi.

GALATASARAY BUNUN ALTINDAN KALKAR
"Galatasaray, büyük bir takım. Zaman zaman dalgalanmalar futbolun içinde var, herkes yaşadı. Bunun altından kalkabilecek hem oyuncuya hem camiaya hem de tarihe sahipler. Yerli bir stoper arayışımız var. Yerli, genç oyunculara da yatırım yapıyoruz. Yerli stoper ihtimali önümüze çıkarsa, bunu değerlendirmek istiyoruz. Ahmetcan, geleceğimizin güzel yüzlerinden biri. Umarım doğru cevap vermeye devam eder."

Marek Hamsik ile ilgili ise Avcı, "Hamsik her zaman aranacak bir oyuncu. Ne zaman olsa içeride kullanmak istersin. Son ana kadar bekledik. İyi ki kullanmamışız. Ara da geliyor. İçeride 2 maç üst üste maçımız var. Kasımpaşa ve Konyaspor. Taraftarımızdan rica ediyorum, sene başından beri bütün halde geliyoruz. Duyguları yoğun yaşıyoruz. Bu şehir ve ülkenin de buna ihtiyacı var. 40 kişiyi statta bekliyorum. Oyuncusuna son ana kadar destek taraftar istiyorum. Bunun keyfini çıkarsınlar sadece destek olsunlar" dedi.