Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de adım adım şampiyonluğa yürüyen Trabzonspor, deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olacak. 30. haftanın ilk maçında karşı karşıya gelecek iki takımın mücadelesi 18 Mart Cuma günü saat 20:00'da başlayacak.

Geride kalan 29 haftada topladığı 70 puanla rakipleri ile arasını iyice açan Fırtına, şampiyonluk için gün sayıyor. Trabzonspor'un deneyimli teknik adamı Abdullah Avcı, oyunculara konsantre olmaları yönünde uyarılarda bulunurken, sahada daha diri bir takım oluşturabilmek için de hamleler yapıyor.

Son oynanılan Göztepe maçının ikinci yarısına üç kritik değişiklik yapan Avcı, İzmir ekibinden maçı adeta kopardı. Puchacz'ın cezası nedeniyle oynayamadığı Göztepe maçında Trondsen'e ilk 11'de şans veren deneyimli teknik adam, ikinci yarı bu bölgeye Yusuf Erdoğan'ın yerleştirdi.

abdullah-avcı-1000x700-göztepe-maçı

Hem yerli kuralı hem de Yusuf'un hücum performansını hesap eden Abdullah Avcı orta sahada performansı ile ilk 11'e yeniden dönen Berat Özdemir'in yerine daha enerjik Dorukhan Toköz'e şans verdi. Forvet hattında Cornelius'un yerine ise Djaniny dahil oldu.

yusuf-erdoğan-1000x700

Trabzonspor'un taraftarı mest eden ikinci yarı performansında bu üç oyuncu damga vurdu. Nwakaeme ile iletişimi dikkat çeken Yusuf Erdoğan, savunmada da kritik bir hata yapmadı. Orta sahada ipleri elinen alan Dorukhan ise, aldığı her topu Abdülkadir ile ileriye taşıdı.

dorukhan-toköz-1000x700-3

Djaniny ise maçı kurtaran isim oldu. Attığı gol ve ürettiği pozisyonlarla Göztepe defansının kabusu olan Djaniny, maçın adamı seçildi.

djaniny-1000x700-göztepe-maçı

Göztepe maçında bu üç oyuncudan verim alan Abdullah Avcı, Çaykur Rizespor maçında da bu değişikliklerle maça başlamayı planlıyor. Daha diri bir kadro ile sahaya çıkmak isteyen deneyimli teknik adam Yusuf Erdoğan, Dorukhan Toköz ve Djaniny'yi ilk 11'de başlatacak.

Erken bulacağı gollerle Rizespor'un direncini kırmak isteyen Fırtına, şampiyonluk yolunda kayıp yaşamak istemiyor.

trabzonspor-takım-1000x700