Haberlobi - Spor Servisi // Yeni sezonda ligde ve Avrupa'da inişli çıkışlı bir performans sergileyen Trabzonspor'da Abdullah Avcı, teknik ekibiyle beraber yaptığı istişareler sonrası tespitler yapmıştı.

Lige verilen milli arada oyuncuların ve ekibini dinlendiren Avcı, antrenmanların başlaması ile tespit ettiği sorunları bir bir çözmeye başlıyor.

abdullah avcı-15

Geçen sezonun başında benzer kadroyla ard arda maçlar yapan ve bu sayede oyun ezberini daha da kolaylaştıran deneyimli teknik adam, bu sezon yaşanan talihsiz sakatlıklar sebebi ile bunu gerçekleştirememişti.

edin-visca-sakatlık-1

Usta çalıştırıcı, milli arada takım sistemi ve oyun kurgusu ile ilgili değişiklikler de yapmayı planlıyır.

Her bölgenin sahada bir liderini belirleyen teknik adam, antrenmanlarda ve bireysel olarak yaptığı toplantılarda bu konuyu vurguluyor.

Takımın savunma bakanı Marc Barta...
Takım savunmasının lideri bu sezon takıma katılan Marc Bartra...

marc-bartra-1000x700-gol-sevinci

Real Betis'ten transfer edilen oyuncunun uyum sürecini hızlı atlatması ve kaliteli bir oyun kurması sahada dikkatleri üzerine çekiyordu. İspanyol stoper, takım arkadaşlarına sık sık uyarılarda bulunacak ve savunmayı toparlayacak.

Lider Marek Hamsik
Orta sahada sakatlıktan dönüşü ile takım oyununa adeta sınıf atlatan Marek Hamsik, oyunu yönlendiren isim olacak. Yaşına rağmen kalitesi ile hala diri bir futbol ortaya koyan yıldız oyuncu, son iki maçta farkını ortaya koymuştu.

marek-hamsik-1000x700-gol-sevinci-13

Hücum Gomez'e göre şekillenecek
Takımın hücum hattında ise bu sezon kendisinden çok şey beklenilen Maxi Gomez var. Uruguaylı forveti ilk maçlarda farklı farklı görevler vererek deneyen başarılı çalıştırıcı oyuncunun sahadaki olumlu tepkileri ile karşılaşmıştı. Özellikle ileri hatta Umut Bozok ile olan uyumu dikkat çeken oyuncudan çok şey bekleyen Avcı, hücumdaki liderlik görevini Gomez'e verdi.

maxi-gomez-1000x700

Bu üç ana isim üzerinden kurgusunu şekillendiren Avcı, takıma da bu taktiğini ezberletiyor.