UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Trabzonspor Basel'i ağırladı.

Karşılaşmayı Jens Larsen'in golüyle 1-0 kazanan bordo-mavili ekip, ikinci maç öncesinde avantajı yakaladı.

Mücadelenin ardından Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı 90 dakikayı değerlendirdi.

Oyuncularının oyun disiplinine bağlı kalarak mücadele ettiğini aktaran Avcı, "Bütün ülkenin manevi desteğini hissettik. Türkiye'nin takımı bugün Trabzonspor oldu. Tribünlere baktığımda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş taraftarlarını gördüm. Oyunu çok değerlendirmeyeceğim. Bir pozisyon verdik. Onun dışında oyuncularımın oyun disiplinine va oyun sadakatine bağlı kaldı. Takım, tur atlayacağımızı bugün gösterdi. Bu kadar olumsuzluk içinde bir tebessüm yaratabildiysek bu bizi mutlu etti. Tüm kulüplere teşekkür ediyorum. Bu tatlı rekabet, fair-play uzun yıllardır istediğim şeydi. Oyuncularımı tebrik ediyorum." dedi.

abdullah-avci-ulkemize-maneviyat-olarak-cok-guzel-seyler-hissettirdik_ec191444

"Yaralarımızı bu şekilde hep birlikte saracağız"

Karşılaşma öncesindeki koreografiyle ilgili soruya ise Abdullah Avcı şu yanıtı verdi, "Bunun bir parçası olmak, fair-play vurgusu yapan bir teknik adam olarak beni mutlu ediyor. Yaralarımızı bu şekilde hep birlikte saracağız. Spor ailesine, kulüplere teşekkür ediyoruz. Bir perde kapandı, ikinci maçımız var. En iyi şekilde hazırlanacağız." 

Abdullah Avcı sözlerini şöyle tamamladı, "Ülke futbolu adına bu önemli. Fenerbahçe, Başakşehir, Sivasspor çok iyi gitti. Biz de bunun içinde olup son 16'ya kalmak istiyoruz. İyi ki Konferans Ligi'ni kurmuşlar. Avrupa'da oynayabilmek çok önemli. Umarım haftaya bu keyfi hep birlikte yaşayabiliriz."

Avcı, Marek Hamsik'in geleceğine yönelik bir soru üzerine "Hamsik ile yarın sohbet edeceğiz, geleceğiyle vereceği karalarıyla ilgili. Ondan her türlü faydalanmak istiyoruz. Oturup yarın konuşacağız. O da hızla çalışıyor. Dönüş açısından daha iyi olabilir." diye konuştu.

Basel maçı sonrası Avrupa'da hazırlık maçı oynayacaklarını kaydeden Avcı, "Almanya, Türklerin öok olduğu, yaşadığı yer. Geliri depremzedeler için özel maç oynayacağız. Basel'den orayı geçip, maçı oynayıp, Türkiye'ye döneceğiz." dedi.

abdullah-avci-ulkemize-maneviyat-olarak-cok-guzel-seyler-hissettirdik_ec1b6692