Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor'da teknik ekibin duran top çalışmalarında öne çıkan ismi Egemen Korkmaz'ın ayrılışının ardından bu alanı doldurmak için çalışmalarını yürütüyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, teknik ekibe taç antrenörü getireceğini söyledi.

İngiltere Premier Lig gibi önemli liglerde görev yapan bir taç antrenörü ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Avcı, "Bu sezon taç antrenörü getiriyoruz. Part-time olarak çalışacak ve Avusturya kampına katılacak. Analizler yapıp, onun üzerinden çalışmalar yapacak." ifadelerini kullandı.

abdullah-avcı-1000x700-1-1

Abdullah Avcı'nın tarif ettiği ismin ünlü taç antrenörü Thomas Gronnemark olduğu konuşuluyor. (Gronnemark ile ilgili detaylı bilgi birazdan yayınlanacak)

Thomas Gronnemark kimdir?
Abdullah Avcı'nın İngiltere gibi liglerde çalışmış bir taç antrenörü ile görüşüyoruz açıklamalarının ardından teknik ekibe katılacak ismin kim olduğu merak ediliyor.

Özellikle bu alanda fazla çalışanın olmaması tahminleri de kolaylaştırıyor. Trabzonspor'un ilgilendiği isim Thomas Gronnemark olabileceği konuşuluyor. Peki Gronnemark kimdir?

Takımların son yıllarda taktiksel anlamda farklı noktalara odaklanmasının asıl sebeplerinden biri 'maçı detaylar kazanıyor' mantığının yerleşmesi. Jurgen Klopp, Guardiola, Mourinho gibi önemli teknik adamlar, taktiksel kapasitelerini genişleterek duran toplar konusunda da önemli çalışmalar yapıyor.

FQF1Uw3WQAAddJ1

Danimarkalı eski bir atlet olan Thomas Gronnemark, futbolda taç atışları, serbest vuruşlar gibi noktaların sonucu belirlediğini düşünüyor. Eski sporcu, bu alanda yaptığı çalışmalarla ünlenmiş ve Liverpool'da Jurgen Klopp ile çalışma fırsatı yakalamıştı.

Şimdilerde Liverpool FC, AFC Ajax, RB Leipzig, KAA Gent, Atlanta United ve FC Midtjylland gibi profesyonel kulüplere koçluk yapan Gronnemark, Nuri Şahin tarafından bir haftalığına Türkiye'ye getirilmiş ve takım çalıştırılmıştı.

FTOTyIwXsAEY1ZH

Klopp kendisi hakkında, "Thomas'ı getirdik ve taç oyunumuzu tamamen değiştirdi!" ifadelerini kullanmıştı.

FRcYc_2WUAEb5vs

Thomas Gronnemarks'ın web sitesinde kendisi ile şu sözler bulunuyor:

Thomas Gronnemarks'ın en büyük hayali, dünyanın her yerindeki futbol koçlarına yardım etmektir, bu nedenle takımları topa sahip olma kaybını azaltıyor, daha fazla gol atıyor ve taç atışı ile maçları kazanıyor.

Felsefesinin adı "Uzun, Hızlı ve Zekice Taahhüt" ve size kulüp koçluğu, kitaplar, konuşmalar, konferanslar, çevrimiçi kurslar ve ilham verme konusunda yardımcı oluyor.

Liverpool FC, Premier Lig'de topu oyuna sokma baskısıyla 18. sıradayken (2017/18'de %45,4) 1. sıraya yükseldi (2018/19'da %68,4). 2018/19 sezonu, Thomas Gronnemark'ın kulüpteki ilk sezonuydu.

Liverpool, 2019/20 sezonunda taç atışlarından sonra 13 gol attı.

Eb22qnLXkAAuLPB