Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Gaziantep FK karşı karşıya geliyor. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı maç öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Takımda eksiklerin olduğunu belirten Avcı, "Öncelikle Beşiktaş maçında iki oyuncumuz sakatlanarak oyundan çıktı. Hüseyin ve Bakasetas bizimle değiller. Marek Hamsik'te milli takımdan geldiğinde riske etmedik. Bugüne kadar zaman zaman oyuncularımızın oynamadığı zamanlar oldu ancak bol tekrarlar ve sistemle birlikle bunu atlattık." dedi.

Rakip Gaziantep FK'nın önemli bir takım olduğunu belirten deneyimli teknik adam, "Rakip ligin formasyonu değişik takımlarından biri. 5-3-2 oynuyorlar ancak bugün eksikler nedeniyle farklı bir formasyon deneyebilirler. Biz iki formasyona karşı da çalıştık. Sabrın ve topa sahip olmanın önemli olduğunu biliyoruz." dedi.

Taraftardan destek isteyen Avcı, "Taraftarımızın desteği bizim için önemli. Bizimle beraber savunma yapıp; hucüm yapsınlar. Bizimle el ele horon oynamak istiyorlarsa bunu yapsınlar. Aytemiz Alanyaspor, Konyaspor, Başakşehir, Hatayspor önemli çıkışlar yapıyorlar. Ligde rekabet ortamı zorlaştı. Umarım haftanın son maçında 3 puanı alıp bir haftayı daha dışarıda bırakmak istiyoruz." dedi.

Eskiden beraber çalıştığı Erol Bulut ile görüşlerini belirten Avcı, "Öğrencim değil; ekip arkadaşımdı. 3,5 sene beraber çalıştık. Malatyaspor, Gaziantep FK... Önemli işler yapıyor." dedi.