Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, kötü geçen bu sezonun izlerini yeni dönemde silmek istiyor. Bordo-Mavililer'de Nenad Bjelica'nın talepleri doğrultusunda transfer hedeflerini gerçekleştirmek adına hareketli günler yaşanıyor.

PETKOVIC YİNE GOLÜNÜ ATTI

Fırtına’nın transfer listesindeki 1 numaralı forvet olan Bruno Petkovic, gollerine devam ediyor. Yıldız oyuncu, önceki gün Dinamo Zagreb’in Sibenik’i 4-0 mağlup ettiği karşılaşmada 1 gol attı.

Zagreb ekibi 2 hafta önce Hırvat Ligi’nde şampiyonluğunu ilan ederken, Petkovic kendisine yapılan sözleşme uzatma teklifini kabul etmiş değil. Bordo-Mavililer, 1 yıl mukavelesi kalan 28 yaşındaki oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor.

ORSIC İŞİ HIZ KAZANDI

Petkovic gibi Trabzonspor’un gündeminde olan bir diğer Hırvat oyuncu da Mislav Orsic. Premier Lig’de Southampton’ın küme düşmesinin ardından ülkesine dönen Orsic, Bordo-Mavili kulübün kendisine yaptığı teklifi değerlendirecek.

İngiliz ekibi, oyuncuyu satmaya sıcak bakıyor. Dinamo Zagreb de Fırtına gibi Orsic’i kiralamak istiyor. Hırvat kanat oyuncusunun Trabzonspor’u tercih etmesi halinde, Southampton’a satın alma opsiyonlu teklif yapılacak.

BAKASETAS İLE GÖRÜŞME ZAMANI

1 yıl kontratı kalan Yunan yıldız ile başkan Ertuğrul Doğan yeni kontrat görüşmesi yapmaya hazırlanıyor. Çok yüksek bir transfer teklifi gelmediği takdirde, Bakasetas takımda tutulacak.

2021’in Ocak ayında 3 milyon Euro bonservis bedeliyle Alanyaspor’dan transfer edilen Bakasetas, Trabzonspor’da çıktığı 100 maçta 20 gol, 13 asistlik performans gösterdi. Bordo-Mavililerile 1 yıl kontratı kalan Yunan yıldızın Avrupa’dan talipleri var. Özellikle Bologna ve Wolfsburg, 29 yaşındaki 10 numara ile yakından ilgileniyor. Yönetim ise Bakasetas’ı takımda tutmayı planlıyor. Başkan Ertuğrul Doğan’ın önümüzdeki günlerde tecrübeli futbolcuyla bir görüşme yapacağı öğrenildi. Yıllık ücreti 1 milyon 250 bin Euro olan ve takımdaki pek çok yıldızdan az kazanan Bakasetas’ın maaşına iyileştirme düşünülüyor.

Kaptanlık verilecek

Trabzonspor, çok yüksek birteklif gelmediği takdirde Bakasetas’ı takımda tutmayı ve Uğurcan ile Abdülkadir Ömür’ün durumuna göre kaptanlık vermeyi planlıyor. Trabzonspor Yönetimi’nin Bakasetas’la ilgili yol haritası belli olsa da kritik nokta oyuncunun kararı. Eğer Yunan yıldız takımdan ayrılmayı isterse, planlar değişebilir.