7M Hastanesi’nde Başhekimi ve yönetim kurulu başkanı Ayhan Çağılcı, bir yazılı açıklama yayınlayarak ilginç mesajlar verdi.

Çağılcı şunları kaydetti:

"Kamu Misyoneri " olmak
Sevgili dostlarım,mesleğimin 34. yılında 7 M Hastanesinden herkese , herkesime sevgilerimi ,saygılarımı sunuyorum.. Bugün geldiğimiz noktada 32 Uzman hekim, 220 personel ile güzel Trabzon’umda muhteşem bir hastanede çalışmanın  haklı gururunu yaşıyorum.
 7M Hastanesi'ne,bu bağlamda geçmişten.bugüne kadar  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Halen hizmete devam eden Yönetim kurulu üyelerinden tüm doktorlara, tüm hemşirelere ve tüm personele teşekkür ediyorum, saygı ve sevgiler sunuyorum

7/24 hizmet veren bölgenin bacasız fabrikası  7M Hastanesi gelinen noktada eksiklere rağmen kamuyana  malolmuş ilelebet bir eserdir. Bir değerdir. Artık  7M Hastanesi önemli bir kamu kuruluşudur ve bölgenin önemli bir değeri haline gelmiştir.

Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı birçok hastaya zamanla yarışır şekilde ve kaliteli hizmet vermek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.. 7M Hastanesi Yönetim kurulu başkanı ve Başhekimi olorak ,34 yıllık meslek hayatımda memleket için ,vatandaşın derdi için sürekli mesai harcadım,halen durmaksızın çalışıyorum. Bu koşturmaya 7M Ailesindeki tüm mesai arkadaşlarım, doktorlar,hemşireler ve tüm personelim ile yapıyorum.. Hepsinden Allah razı olsun. Allah ayaklarını taşa değdirmesin, güzel yarınları olsun, çoluk çocukları ile aileleriyle mutlu bir ömür yaşasınlar.
   Kurumumuzda kişisel haklar ön planda tutulmakta , hasta ve haklarına saygılı olunmakta,çalışanın emeğine saygı gösterilmekte ve mobıng uygulanmasına da müsaade edilmemektedir. Yalan ile doğruyu, gerçek ile iftirayı ayırarak kişisel haklara saygılı işlem yapılmaktadır. 
Mikromilleyetcilikden uzak "insanı yaşat ki devlet yaşasın,  zihniyetiyle hizmet verilmektedir. Çalışanın hakkına,hasta haklarına saygılı,bireylerin  kanuni haklarına saygılı bir hizmet anlayışı yürütmekteyiz.
     Sevgili dostlarım sevgi ve saygı-merhamet ve nezaket-zerafet ve dürüstlük-   KAMU MİSYONERLİĞİ nin gereğidir.Çalışkan,bilgili,donanımlı, becerikli,nezaket sahibi konuşması dinlenen, bilgiç,dinlemesini de bilen
bir kamu düzeni kurmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu  yaklaşım kurumumuzu ve memleketi daha da leriye getirmek çabamızın sorumluluğundadır.Bunun için birilerinin bizi yetkilendirmesi gerekmez. Yetki ve sorumluluk duygusu vicdani ve ahlaki bütünlük gerektirir.

Yalan söylemek, gıybet, sahtekarlık, fitnelik, fesatlık, dedikodu, tembellik, takiye, yolsuzluk düzeni toplumları felakete götürür. Peygamberler tarihinde de toplumların çöküşlerinde bunlar vardır.

Bizimi toplum olarak daha çok çalışmak, dürüst olmak, başarılı olmaktan başka şansımız ve çaremiz  yoktur.

Ben, bu bağlamda kendimi KAMU MİSYONERİ"olarak görüyorum. Memleket için kamu için en güzeli yapmaya tüm gücümle gayret gösteriyorum ve ekibimi de bu şekil dizayn etmeye çalışıyorum.

Kamu misyonerlği çok çalışmak, akıl , sabır ve merhamet sahibi olmak, bilgili ve becerkli olmak,akıl ve ruh sağlığına sahip olmak,sosyal zekası yerinde olmak ve kamu yararını düşünmekle olur. Herkese güzel yarınlar diliyorum.

Saygılarımla