İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı toplantısına ev sahipliği yapan Saadet Partisi'nin merkezine, alkışlar ve meşalelerle giriş yaptı ve yeniden Altılı Masa'ya dönüşen toplantı başladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada "Bayın genel başkanımız milletimizin iradesi ve isteği doğrultusunda bir öneri getirdiğini ifade etmiştim. Sayın başkanların icracı, yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcı olması konusunda. Şu anda Genel Başkanımız ve CHP Genel Başkanı bir görüşme gerçekleştirdiler ve Genel Başkanımız Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almıştır.

Ne olmuştu?

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin saat 14.00'teki görüşmesine dakikalar kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmişti.

14.00'te toplanması gereken 5'li masa toplantısı da bu görüşmenin sonucunun beklenmesi için ertelendi.  İki belediye başkanının ziyaretiyle Akşener'i masaya döndürmenin formülü de netleşti. Buna göre, Akşener Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yeni kabinede yer alacaklarının ilan edilmesi durumunda Millet İttifakı'na geri dönecek.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Millet İttifakı'nın iş birliği ile başarı yakalamış büyükşehir belediye başkanlarımız genel başkanımızı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında, iki belediye başkanımıza, seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerileri önümüzdeki dakikalar içinde sayın Kılıçdaroğlu'na da genel başkanımız aktaracaktır. Katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz" dedi.