Müge Anlı'da gündeme gelen Vedat Alexander'ın hikayesi herkesi ağlattı. Bebekken camiye bırakılan genç adam, 33 yıl sonra ailesine kavuşmuştu. Bu buluşma günlerce konuşuldu. Her şey Almanya'da büyüyen Vedat'ın Müge Anlı'ya katılmasıyla başladı. İşte o herkesi ağlatan hikaye...

Kendisinden iki yaş büyük ablası Hülya ile birlikte 20 Mayıs 1988'de İzmir'de cami önüne bırakıldıktan sonra Alman bir aileye evlatlık verilen 35 yaşındaki Vedat, atv'deki "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programına katılarak gerçek anne ve babasını buldu.

Vedat'ın babasının Ankara Beypazarı'nda yaşayan Adil Yaman, annesinin İzmir'de yaşayan Fatma Korhan olduğu ortaya çıktı.

Adil Yaman'ın ikinci evliliğinden 11, Fatma Korhan'ın ise 8 çocuğu olduğu anlaşıldı. Vedat, anne ve babasını ararken, 19 kardeşi olduğunu öğrenince kısa süreli bir şok yaşamıştı.

Vedat, önce Anlı'nın kucağında programa gelen 4 aylık Meryem isimli en küçük kardeşi ile tanıştı.

Daha sonra baba Adil Yaman stüdyoya gelerek 33 yıldır görmediği oğlu Vedat'a sarıldı. Adil Yaman, "Sana babalık yapamadım" diyerek Vedat'tan özür diledi.

Daha sonra gelen kardeşlerine tek tek sarılan Vedat, karışık duygular yaşadı. Gece heyecandan 1 saat uyuyabildiğini söyleyen Vedat, "Baba sana çok ihtiyacım vardı. Sadece hayal gücüyle ayakta kalmaya çalıştım. Her gün uyandığımda nefes alarak hayata devam ettim. Bir şekilde her şey geçti. Şu an sanki hayal gibi. Sana alışmak istiyorum. Benim de 4 çocuğum var. Başlarda ben de onların yanında değildim. Ben de dışarıda bir canavardım. Benim de canım yandı ama hayatta kaldım" ifadelerini kullandı.

Anne Fatma Korhan ise "Allah büyüktür oğlum. Seni gördüm çok sevindim. Ben yıllardır bugünü bekliyordum. Çocuklarımı bırakırken hatırlıyorum. Kimse çocuklarını bırakmak istemez. Çaresizdim. Ben ne yapayım? Ev yoktu, para yoktu. Ben cahildim. Mecburdum. Ağladım. İnşallah kızım Hülya da gelir. Onu da görürüm. Eski eşimin şu anda 11 çocuğu var. Ama iki çocuğuna bakamadı. Neden camiye bıraktı? Benim suçum nedir? Almanya'da yaşıyorlardı. Ben nasıl bulayım çocuklarımı?" dedi. Annesini sıkı sıkı tutan Vedat, "Kendimden geçtim. Kusura bakmayın lütfen. Ben hayatım boyunca bu anı bekledim" diyerek duygularını özetledi.

Halasının öz kızı olan eski eşinden bin kere özür dileyen Adil Yaman ise "Şu anda Ankara'da bir lokanta işletiyorum. Durumum iyi. O dönemde imkanım yoktu. Üzüntüden kendimi bıçaklamıştım. O yaralı halde İzmir'e iş bulmaya gitmiştim" dedi.

Vedat ve ailesi yıllar sonra buluştu. 33 yıllık hasret bitmiş oldu....

33 yıl sonra bir araya gelen aile bir şok daha yaşadı.

atv'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında 33 yıl sonra ailesine kavuşan Vedat Yaman Alexander Schlienbecker ilk kez annesinin İzmir Buca'daki evine gitmişti.

Ailenin mutluluğu kısa sürdü. Bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple anne Fatma Korhan'ın evinde yangın çıktı.

Vedat ve diğer aile bireylerinin de evde olduğu sırada çıkan yangında ev tamamen kül oldu. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

Çıkan yangından yara almadan kurtulan aile bireyleri yaşadıkları korku ve üzüntüyü anlattı. 

Vedat'ın kız kardeşı Merve Korhan, "Tüm eşyalarımız, geçmişimiz, hatıralarımız, eşyalarımız kül oldu. Mahvolduk. Yıllar sonra abime kavuşmanın mutluluğunu yaşarken hevesimiz kursağımızda kaldı. Yardıma ihtiyacımız var. Yangın Vedat abimin çocuklarının oyun oynadığı odada birden çıktı.

İtfaiye ekiplerinin araştırmaları sürüyor. Nedeni henüz belli değil" ifadelerini kullandı.

Vedat'ın abisi İsmail Korhan, "Evimiz ve eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Bu nedenle şu an evimizde kalamıyoruz. Aynı mahallede oturduğumuz eniştemler var. Şu an onlarda kalıyoruz. Tüm eşyalar yandı. Ev tamamen küle döndü. Devletimizden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Yangın sırasında Vedat, eşi ve çocukları da evdeydi. Onlar da korktular çok. Halan olayın şokunu yaşıyoruz. Neden çıktığı konusunda bir bilgimiz yok" dedi.

Sabah