Ülkemizde meydana gelen deprem sonrasında afet bölgesinde yer alan Spor Toto Süper Lig ekibi Hatayspor ve Gaziantep FK ve Spor Toto 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor, ligden çekilme kararı aldı.

Yeni Malatyaspor: Futbol oynayacak düşüncemiz yok

Ligden çekilme kararı hakkında açıklama yapan Malatya ekibi, "Bilindiği üzere, Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetinde yaşanan depremden birçok şehrimiz gibi Malatya’mız da etkilenmiş bulunmaktadır. Şehrimizi ve ülkemizi derinden etkileyen bu afet karşısında, ilimizde hayat durma noktasına gelmiştir. Aynı zamanda bu depremde, kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan’da vefat etmiştir. Henüz acılarımız taze ve yaralarımızı sarmakla meşgul durumdayken, futbol oynamak gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Bu durumda şehrimizde futbol oynamaya uygun bir ortam da bulunmamaktadır. Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu’na ligden çekilme talebimizi iletmiş bulunmaktayız. "

Gaziantep FK: Oyuncular başka takımlara kiralanacak
Süper Lig ekibi Gaziantep FK'da yönetim kurmak için görevlendirilen Memik Yılmaz,  yaptığı açıklamada, ligden çekileceklerini ifade etti.

Yılmaz, TFF'ye gönderilecek yazı üzerine çalıştıklarını ve resmi başvuruyu yapacaklarını belirtti. Gaziantep FK'de hiçbir futbolcusu satılmayacak, sezonu kiralık olarak başka kulüplerde tamamlayacaklar.