Sanal gerçeklik donanımını geliştirmek için çalışan araştırmacılar, sanal gerçekliği gerçekliğe dönüştürme yolunda önemli bir adım daha attı.

Carnegie Mellon Üniversitesi Future Interfaces Group'tan araştırmacılar, sanal gerçeklik gözlüğünü kullanıcının ağzına odaklanan bir dizi ultrasonik dönüştürücüyle yükselterek, ağızları açıkken kullanıcının dudaklarına, dişlerine ve hatta dillerine dokunma hissi yaratmayı başardılar.

 KALICI TİTREŞİMLER

Araştırmacıların çalışmasında transdüserler kullanıldı. Sensörlerden gelen bilgiyi elektrik sinyaline dönüştüren transdüserler bir dokunuşu simüle etmek için kullanılıyor. Transdüserler, dudaklar boyunca kayan veya kaydırılan bir nesnenin hissini veya sanal bir çeşmeden içecek yudumlamak için eğilirken suyun sürekli sıçraması gibi kalıcı titreşimleri yeniden yaratabiliyor.

 SANAL ÖPÜŞME KABİNİ

Araştırmacılar, ağız dokunsal donanımlarının, örümcek ağlarının yüzünde hissedilebileceği ürkütücü bir ormanda yürüyüş, kullanıcının yüzünde rüzgarı hissedebileceği bir yarış ve hatta yiyecek ve içeceklerin ağız içinde hissedilebileceği sanal yeme deneyimleri de dahil olmak üzere nasıl daha fazla gerçekçilik getirebileceğini gösteren diğer özel sanal gerçeklik deneyimleri geliştiriyor. Ağız dokunuş donanımını ticarileştirdiğinde, dünyanın ilk sanal gerçeklik öpüşme kabininin de piyasaya çıkması muhtemel.