Haberlobi - Haber Servisi // Trabzon'da 165 yıl önce ahşap olarak inşa edilen ve son olarak 35 yıl önce restore edilen tarihi vilayet binası yeni görüntüsü ile dikkat çekiyor. 

Ortahisar ilçesinde 1857 yılında ahşap olarak inşa edilen vilayet binası, Cumhuriyeti dönemine kadar birçok kez restore edilerek yeniden kullanılmaya başlanmıştı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Eylül 1924 yılında Trabzon'u ziyareti sırasında yıkılıp yeniden yapılması talimatını vermesinin ardından bina 1993 yılında yeniden inşa edilerek hizmete açıldı.

Uzun süredir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak kullanılan vilayet binası Trabzon Valiliği tarafından ihale edilerek restorasyona alınmıştı.

Bu ay içerisinde tamamlanan restorasyon işlemlerinin ardından tarihi valilik binası yeni bir görünüme kavuştu.

07652a02-f931-4dec-a968-ee66219def0f

Bakan Soylu yenilenen valilik binasını beğendi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla restorasyonun ardından hizmete açılan valilik binasını çok beğendiğini belirtti.

FbHIWM3UUAE50N4-1

Soylu, "Trabzon'umuza restore edilen tarihi valilik binamız yakıştı mı yakıştı. Trabzon Valilik binamız çok yakında yeni haliyle hizmete hazır. Hemşehrilerimize ve Trabzon'umuza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da bu Tweet'i alıntılayarak, "Güzele ne yakışmaz.. Teşekkürler Sn. Bakanım." ifadelerini kullandı.

zorluoğlu-soylu-tweet

FbHIVy2VQAAU6fs

FbHIVZLUEAACCkf