Trabzon Raylı Sistem Hattı projesi için devir protokolü imzalandı.

Trabzon Raylı Sistem Hattı’nın devir protokolü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında imzalandı.

İYİ Parti Trabzon'da İl Başkanı Fatma Başkan istifa etti İYİ Parti Trabzon'da İl Başkanı Fatma Başkan istifa etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin, protokol töreninde açıklamalarda bulundu.

Ekran Resmi 2024 04 24 10.41.56

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

Kıyı bandında sıkışan yapılaşma ve ticari yaşam dolayısıyla, stresi ortadan kaldıracak hem ulaşım hızı hem ulaşım konforu nedeniyle de halkımız rahata ereceği yeni bir ulaşım aksının hizmete alınmasını anlatmıştık. Standartlara bir değer daha katacağımızı seçim öneminde de paylaşmıştık. Bakanımızla birlikte, şehrimize verdiğimiz sözle birlikte cumhurbaşkanımızın talimatı ve kararıyla beraber Trabzon büyükşehir belediyesi ve ulaştırma bakanlığıyla birlikte imza altına alınacak protokolle birlikte hayata geçmesi için, bugünden itibaren bu işi takip edip bu işi halletmek istiyoruz. Projemiz genel itibariyle akça bat Yomra ve Ortahisar'da 500 bin nüfusun yaşadığı alanda planlanıyor. Başlangıç aşaması Akyazı meydan olacak. Ardından Akçaabat ve Yomra bağlantıları olacak.